Odp: Komputer dla fotografa 2014
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
Witam,
Wiem ,że były podobne wątki ale są na nich stosunkowo stare posty a mnie interesuje czas bieżący. Tak jak w temacie mam zamiar złożyć komputer stricte pod kątem obróbki zdjęć. Planuję zakup 4 dysków ( na system, obrobione fotki, Raw i backup ) dysk systemowy planuję zakupić SSD. Co do dalszych zakupów pytania do Was:
1. Ile ramu i jaki?
2. Jaki procesor ?
3. czy grafika jest ważna?
Dodatkowo inne pomocne uwagi mile widziane, złóżmy komputer dla fotografa na 2014 rok :)
polecam macintosh obojetnie jaki.robie fotografie manulanymi obiektywami w ktorych plastyka obrazu i detale odgrywaja kluczowa role,w zwyklych pc-tach tego nie widac .mam zwykly 13 cali czyli nic szczegolnego ale ale naprawde roznica kosmos i parseki ;-) ram tylko 4 gb ale wymiata graficznie sie nie zaksztusza ...pzdr
Ta plastyka znika po obróbce na PC i wydruku?
Cytat:
Zamieszczone przez
p0lish
Ta plastyka znika po obróbce na PC i wydruku?
Proszę nie obrażaj uczuć religijnych :>
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Proszę nie obrażaj uczuć religijnych :>
przecież wszyscy wiedzą że na nic ta kasa wydana full frame i jasne obiektywy żeby była plastyka i kolory musi być apple :mrgreen:
Ja mam cichą nadzieję że ta wypowiedź o Macu to była tylko podpucha.
Kolega zapomniał dodać "módlmy się" - byłoby wszystko od początku jasne :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
p0lish
Ja mam cichą nadzieję że ta wypowiedź o Macu to była tylko podpucha.
To chyba oczywiste. Kosmos i parseki.....to mi pachnie szydercza mowa nienawiści. Tylko zapiekły hejter Apple mógłby wysmażyć taki post.:evil:
:D
Parsek â Wikipedia, wolna encyklopedia ;)
Też nie wiedziałem, ale wypowiedź tomekBr zainteresowała mnie tak, że aż postanowiłem sprawdzić :lol:
Trochę się zawiodłem. Sądziłem, że parseki to też coś, co tylko na OSX wygląda dobrze :(