znaczy jak.. ty masz w domu wzmacniacz audio, o mocy 3000 wat? :O
Wersja do druku
znaczy jak.. ty masz w domu wzmacniacz audio, o mocy 3000 wat? :O
Kolekcjoner, to jakaś klasa D?
Nie no tak napisałem w uproszczeniu, w domu takich końcówek nie używam choć kilka razy eksperymentowaliśmy ;).
Nie, zmodyfikowana H na zasilaczu impulsowym.
Konkretnie są to QSC PLX 3102. Jestem ciągle poza domem ale zdjęcia bez problemu można znaleźć w necie.
no, no - musze przyznac, ze robi wrazenie.
znalazlem co prawda zdjecia modelu PLX 3002, ale i tak szacun ze upchali do tak malej przestrzeni cos okolo 2x3000 wat :D
kolekcjoner, ale tak z ciekawosci.. po co Ci wzmacniacz audio o tak gigantycznej mocy?
przeciez to jest zastosowanie strictle estradowe.
dzialasz cos przy naglosnieniach koncertow?
czy czysto laboratoryjnie do tego podchodzisz.
ja mam w domu wzmacniacz 2x20wat @ 8ohm i rzadko kiedy slucham na "polowie gwizdka" :mrgreen:
Tak to są klasyczne końcówki estradowe - widać nawet że płytkę mają do góry nogami ;) żeby przy zalaniu nie załatwić elektroniki. Ta moc nie jest jakaś gigantyczna, mamy jeszcze mocniejsze końce w firmie.
Do użytku domowego mam stuningowanego Kenwooda i Thule. Ten ostatni ma jakąś symboliczną moc i zbudowany jest wedle wszelkich nieaudiofilskich zasad (montaż powierzchniowy i procesory), a gra świetnie.
Końcówki estradowe i tysiące wat :).Na słuchanie w domu to za dużo.Swój zestaw stuningowałem i zamniełem wzmacniacz PM 350 na PM 700.Teraz Dali zensor 7 mogą się bardziej wykazać.
Tego PM 700 to ci zazdroszczę.
Kiedyś chorowałem na niego :-)
nie dość że we wzmaku EQ to jeszcze osobny klocek EQ... duuuuuuuuuuużo tego
Przecież,jeśli jest co włączać i wyłączać ,to przecież lepiej :mrgreen: .
Są analogie w fotografowaniu przecież :
-ustawienia w body
-dodatkowe filtry
-PP
czyż nie ?
używamy je zamiennie i według potrzeby.
I z tym audio tak samo.Załączam ,to co potrzebuję :D
btw
powyższy zestaw audio ,spełnia wszystkie moje wymagania (a w zasadzie moich uszu),
od bardzo czułego tunera przez EQ po wzmacniacz w połączeniu z przeciętnym odtwarzaczem CD Yamaha 470.
W budowie (polowaniu) drugi podobny zestaw,bo vintage marantze to fajne sprzęty :mrgreen: