Odp: Domowe studio,proszę o porady.
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Wiekszosc lamp studyjnych ma fotocelle, wiec wystarczy ze wyzwolisz wyzwalaczem C430.
Piszesz ze bedzie to domowe studio, jak duze masz pomieszczenie? 600W to dosc sporo i w standardowym bialym pokoju bedzie ciezko z regulacja.
No właśnie wiem że to 600 to troche za dużo, pomieszczenie ok 20m. Próbuję znaleźc coś za rozsądne pieniądze i w miarę dobrego, 430ex już jest i może do tego coś z lamp studyjnych. Czy jak będę odpalał z c430 to studyjna nie będzie się odpalała na pierwszym przedbłysku ? Dzięki
Pozdrawiam
Jak ustawisz lampe C430 w ettl to studyjna odpali za wczesnie. Tylko w takim wypadku nie ma sensu ustawiac ettl, poniewaz i tak do pomiaru nie bedzie blysku ze studyjnej. Flasha ustawiasz w M i probujesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Jak ustawisz lampe C430 w ettl to studyjna odpali za wczesnie. Tylko w takim wypadku nie ma sensu ustawiac ettl, poniewaz i tak do pomiaru nie bedzie blysku ze studyjnej. Flasha ustawiasz w M i probujesz.
Dzięki :)
--- Kolejny post ---
Myślę że dzięki wam już prawie się zdecydowałem :) kupie parasolkę do c430 i jedną z tych lamp
http://www.ebay.co.uk/itm/500W-Studi...item2a2a811a09
http://www.ebay.co.uk/itm/PhotoSEL-H...item27c6c38223
tylko nie wiem która będzie lepsza, pieniądze prawie takie same, do lampy softbox 90x60 i jakiś wyzwalacz, może ten Yongnuo RF-602. Dobrze to wymyśliłem czy nie ? :)
Pozdrawiam
Obie sa podobnej klasy, wiec kup te ktora Ci sie bardziej podoba.
Zamiast RF602, kup nowsza wersje RF603, albo doloz ze 300PLN i YN622 (jako inwestycja w przyszlosc :))
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Obie sa podobnej klasy, wiec kup te ktora Ci sie bardziej podoba.
Zamiast RF602, kup nowsza wersje RF603, albo doloz ze 300PLN i YN622 (jako inwestycja w przyszlosc :))
Dzięki :) Nie wiem jeszcze którą kupie ale na pewno jedną z nich, a nad wyzwalaczem pomyślę bo może faktycznie warto dołożyc pare groszy.
Pozdrawiam