trzeba wymienic filtr UV na lepszy
Wersja do druku
trzeba wymienic filtr UV na lepszy
muflon: jak będziesz we Wrocku to chętnie porównam ze swoim. ;-)
A ja pomimo, że to nie jest seria 1 to wymagam, żeby ostrzył tak jak chcę przynajmniej 90% czasu. A obiektywy mają być perfekt... :mrgreen:
Taa.. 3-4 razy w roku przez niecałą godzinę (postój na trasie Genewa-Toruń) ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Mori
ja czuje niedosyt z AF w 10D... jest malo precyzyjny...nie chodzi mi o szybkosc...
Nawet znajomy korzystajacy ze staloogniskowych obiektywow tez mi kiedys wspominal ze wychodza mu czasami nie ostre i nie sadze aby to byla wina fotografujacego...
Lecz nie narzekam i jakos sobie radze z tym, choc czasami mnie to boli...
Mi tez sie zdarzaja nieostre... ale przy kazdym takim jak sie dobrze zastanowie to zawsze mi wychodzi wina operatora :roll: . Najczesciej robione na szybko, niecelnie, czasem GO zle dobrana itp. Nie mialem jeszcze ani jednego zdjecia gdzie bym zamarudzil "o kurde... jestem PEWIEN ze dobrze wycelowalem z AF a ten mi tu takie psikusy wyczynia" . Sa zdjecia na ktorych jestem pewien ze dobrze wycelowalem i... maja ostrosc tam gdzie chcialem, a te przy ktorych nie jestem pewien zdarzaja sie nieostre.
Czy może G3 też ma podobny problem? Czasem wydaje mi się że ostrzyłem w dobrym miejscu a ostrość jest jakieś 2 metry za modelem ;)
VITEZ:
...mhmmm... tylko jak to wytlumaczyc fotografowi, ktory robi zdjecia w studio na staloogniskowych obiektywach CANON (doswiadczenie z analogami, maly obrazek, sredni format...) "tez cos wspominal ze nie ktore wychodza nie ostre...przy czasie 1/125...." :roll:
z d60 mialem wiecej nieostrych fotek niz z 10D stad pomalu idzie wszytsko do przodu... :mrgreen:
o, widzę chwilę refleksji... :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Tequil
Refleksje refleksjami, ale ja używam tylko szkiełek stałoogniskowych (20 i 50mm) i też ostrość znajduję nie tam gdzie bym chciał ją mieć.
He, albo wcale jej nie ma.
przyłączam się do zdania przedmówcy...Cytat:
Zamieszczone przez Triszer