Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
Misioo
jesteśmy firmą dla profesjonalistów
A jeśli profesjonalista potrzebuje dobrą matrycę APS-C do pracy? ;)
Co do ceny 700D, nie jest taka wysoka - Canon EOS Rebel T5i DSLR Camera (Body Only) 8595B001 B&H Photo
To, że u nas z tego zrobią 2900-3500, może zrobią, ale na pierwsze kilka tygodni :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
REX
. W 700d można było wrzucić GPS, WiFi. Ale pytanie co będzie mieć w takim razie 70d.
pisałem juz o tym wcześniej, jeśli nie potwierdzą się plotki o połączeniu serii xxd i 7d (a się nie potwierdzą) to 70d będzie niczym innym jak 60d z dotykowym lcd, wifi, gps, mic stereo, wsparciem STM i paroma innymi drobiazgami bez znaczenia dlatego nie dali gps i wifi w 700d bo muszą go wyraźnie odróżnić od serii xxd ale nie może też być zbyt wypasiony, skoro mają w tym roku wypuścić 7d2 w wszytsko to powoduje, że premiera 700d po zaledwie 9 miesiącach po zaprezentowaniu 650d jest po prostu ż e n u j ą c a !!!
No zwłaszcza jak sie takie zdjęcia ogląda : http://pliki.optyczne.pl/C700D/pierw.../sample_06.jpg to jest ISO 1250 czy 25600?, o co chodzi ???
Ja tam zaczynam szanować piątkę jeszcze bardziej :-)
Pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
A jeśli profesjonalista potrzebuje dobrą matrycę APS-C do pracy? ;)
To ma kilka dróg wyjścia w zależności od sytuacji (np. posiadanych szkieł).
- kupić 7D i pracować nad rawa-mi (wbrew pozorom da się sporo wyciągnąć)
- kupić którąś z kropowych jedynek
- czekać na następców z digiciem 6
- kupić body konkurencji z niezbędnymi szkłami
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Też sądzę że bardzo krótko będzie cena sugerowana. 650D ostatnio jak widziałem można było wyrwać w okolicach 2,5 kzł. Biorąc pod uwagę jak nieprawdopodobnego wręcz przeskoku Canon dokonał w tym modelu :mrgreen: to ja bym nie dał więcej niż 2,6 kzł 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Grabowski
czemu znowu? obie dziouszki wygladaja zupelnie fajnie? :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
650D ostatnio jak widziałem można było wyrwać w okolicach 2,5 kzł.
dziś to już 2.200zł, zobaczymy co będzie po dzisiejszej premierze 700d, wzrośnie czy spadnie :lol:
Dziouszki ładne , ale człowiekowi by się chciało jakieś szczegóły oglądnąć :-). Tak moim zdaniem, to nie wiem jak Canon dopuścił do publikacji takich zdjęć :-)
Tak patrząc to albo ten nowy 18-135 to niezłe denko od słoika, albo Pan fotograf za bardzo zaufał IS-owi :-)
Ale ja sie tam nie znam.
Pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
dziś to już 2.200zł, zobaczymy co będzie po dzisiejszej premierze 700d, wzrośnie czy spadnie :lol:
No czyli koryguję moją ofertę na 2300 ;).
Canon swoją drogą popełnił straszne faux pas nie robiąc tego aparatu w kilku wersja kolorystycznych, ot co by użytkownik mógł się wyróżnić i żeby od razu rzucało się w oczy, że to 700d a nie tam jakiś 650!