Odp: Rozjaśniacz szkieł +1ev
Ja czekam na metobones do systemu EOS M na szkła EF ze sterowaniem i na FD no i na korpus EOS M z wizjerem. Teraz na rynku nic konkretnego w normalnych cenach nie ma co da ładny obrazek w małym aparacie. No jest Fuji X-E1 i dopiero teraz dwa normalne szkła ze skala i pierścieniem ostrości 14mm i 23mm, ale to kosztuje i sterowanie szkieł EF będzie problematyczne z tego korpusu. Dlatego czekam na korpus EOS M z wizjerem.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Ja czekam na metobones do systemu EOS M na szkła EF ze sterowaniem i na FD no i na korpus EOS M z wizjerem. Teraz na rynku nic konkretnego w normalnych cenach nie ma co da ładny obrazek w małym aparacie. No jest Fuji X-E1 i dopiero teraz dwa normalne szkła ze skala i pierścieniem ostrości 14mm i 23mm, ale to kosztuje i sterowanie szkieł EF będzie problematyczne z tego korpusu. Dlatego czekam na korpus EOS M z wizjerem.
Ciągle są testowane prototypy - adaptera EF do EOS M. Już niedługo ma się pojawić.
Speedbooster EOS M to EF mount coming soon?
czemu nigdy w takich niusach nie mogą podać żadnej chociaż przybliżonej daty.. -,-
Żeby się potem nie tłumaczyć. Proste.
Ja mam SB EF dla Nex. Generalnie nie jest zle ze strata jakosci. Chodz AF nie nadaje sie do obiektow w ruchu (za wolny) i nie dziala sledzenie. Poza tym super - z tym ze ciezko dostac adapter w dobrej cenie.