nie pożałujesz :)
Wersja do druku
nie pożałujesz :)
Czy ktoś wie jak " przywołać " do zakładki Library - > System folders ??
No powiem szczerze, że siódemka sprawiła, że powróciłem do C1 :)
Wprawdzie DPP++ wciąż lepiej renderuje kolor na wejściu i ten soft bezsprzecznie pozostaje u mnie, jednakże pierwsze skrzypce przejmuje Capture One 7. Po zawziętych testach triala aktualizowałem C1 Pro 6 do 7.
Teraz tak, szóstki nie używałem już od dłuższego czasu lecz z tego co na chwilę obecną zauważyłem wersja 6 vs 7.1:
Na Plus siódemki:
- bezproblemowo hula na warstwach
- odszumianie jest całkiem innej jakości (czytaj o niebo lepszej - o dziwo w końcu bardzo dobrej)
- Structure wydobywa niesamowicie detal - znaczenie szczególnie dla druku na satynie nieocenione.
- wydaje mi się, że zarówno wyciąganie cieni jak i świateł uległo poprawie
- poprawa dzialania Skintone
Na minus:
- szybkość działania u mnie wyraźnie siadła :(
Może ktoś z kolegów ma patent na przyspieszenie płynności pracy. Obecnie wygląda to podobnie jak w LR4 czy DPP na wersji 6 miałem wszystko w czasie rzeczywistym. Ubiegając pytanie od razu napiszę, że w Preferencjach mam wyłączone wszystkie opcje których nie używam.
Dziś dodam, że wg wskazań z sieci wyłączyłem Hardware Acceleration w preferencjach, co poskutkowało zdecydowaną poprawą wydajności :)
Panowie czy w capture one jest opcja vibrance???
A oprócz Lightroom jeszcze jakis program to ma?
A ja mam pytanko czy jest jakiś sensowny podręcznik lub poradnik po polskiemu do C1, bo tak szukam i nic .