Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Tyle że porównywanie tego celownika do GH2 to jak wyrabianie sobie zdania o komforcie jazdy samochodem na podstawie kontaktu z maluchem ;).
Wiesz, tylko kupując Malucha nikt Tobie nie wmawiał, że to lux torpeda. A tak jest za każdym razem jak pojawia się nowość w sprzęcie foto a za kilka lat dowiadujesz się, że jest to relikt kamienia łupanego.
Cóż ja Cię do niczego nie mam zamiaru przekonywać ale te wizjery różnią się dla mnie dramatycznie i moim zdaniem postęp jest - a jestem na to wyczulony bo ogromnie mnie drażnił obraz ze starych EVF. Jak wejdą na dobre oled-y to wizjery optyczne powoli stracą sens.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Apple wbrew pozorom nie jest marka luksusową. Tu raczej trafniejsze będą konotacje religijne, trochę wykraczające poza klasyczną ekonomię :-)
Sprzedaż Apple w zeszłym roku wyniosła 128 miliardów $ a Leica Camera ćwierć miliarda € (wielki skok w stosunku do poprzednich lat). Porównanie raczej osobliwe, ale jeśli już religia to Apple by było jak Chrześcijaństwo a Leica może Scientology.:D
same zwierzaki na tym forum.. koty, szczury, krokodyle.. może i ja powinienem się zmienić w jakiegoś animala :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Cóż ja Cię do niczego nie mam zamiaru przekonywać ale te wizjery różnią się dla mnie dramatycznie i moim zdaniem postęp jest - a jestem na to wyczulony bo ogromnie mnie drażnił obraz ze starych EVF. Jak wejdą na dobre oled-y to wizjery optyczne powoli stracą sens.
Moja fantazja i wyobraźnia nie osiąga tak wysokich pułapów i nie wiem co to by musiały być wizjery żeby zastąpiły wizjery optyczne?
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
same zwierzaki na tym forum.. koty, szczury, krokodyle.. może i ja powinienem się zmienić w jakiegoś animala :D
Każdy coś ma :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Moja fantazja i wyobraźnia nie osiąga tak wysokich pułapów i nie wiem co to by musiały być wizjery żeby zastąpiły wizjery optyczne?
Każdy coś ma :mrgreen:
Taki co widać w nim tak samo jak w optycznym a do tego powinien akomodować się podobnie do ludzkiego oka.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Myślę, że kierunek, jaki wyznacza Leica M Monochrome jest przyszłością fotografii cyfrowej. Bez tych wielkich ciężkich lustrzanek... czekam na taki aparacik tylko kolorowy oczywiście i z porządnym systemem obiektywów - nieważne jakiego producenta, byle obrazek był super i cena nie out-of-this-world.
jaki kierunek wyznacza Leica Monochrome? Leica robi takie apraty od lat 20, a były one bardzo popularne do lat 60 (w USA nigdy nie były popularne, tam z Grafleksów, przesiedli się od razu na lustra), więc trudno nazwać to awangardą
coś nowego to na przykład Olympus PEN i Sony NEX, tylko na razie robią tylko sprzęt amatorski
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Tak samo kiedyś pisano o aparatach cyfrowych, że co to musiałyby być za sprzęty żeby zastąpiły klisze. Zastąpiły? Zastąpiły.*
* w 99,9% przypadków czyli na 1000 osób jedna wciąż robi zdjęcia na kliszach
Sony NEX goes Full Frame!!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
jaki kierunek wyznacza Leica Monochrome? Leica robi takie apraty od lat 20, a były one bardzo popularne do lat 60 (w USA nigdy nie były popularne, tam z Grafleksów, przesiedli się od razu na lustra), więc trudno nazwać to awangardą
coś nowego to na przykład Olympus PEN i Sony NEX, tylko na razie robią tylko sprzęt amatorski
Nie wiedziałem że Leica od 20 lat produkuje cyfrowe fulfrejmy w takiej fajnej oldskulowej obudowie.
Nie od 20 lat a w przyszłym roku pewnie minie sto lat. I nie cyfrowe nie mniej kiedyś na pełną klatkę wołano mały obrazek.