Odp: [marcinstanczak] Kilka portretów ode mnie ; )
Co to za argument, że miałeś 1.2 to robiłeś na 1.2, w mk2 masz iso podejrzewam to koło 100tysięcy to czemu na nim nie robiłeś ? Przecież masz
Zgadzam się z Bangi co do przepaleń na 1, w 2 coś fajnego się dzieje ale znowu głębia nie do końca mi pasuje, 3 nie ogarniam bo to raczej nie jest typowy portret z sesji tylko dokument a widzę, że robisz co innego + krzywy kadr, 4 bardzo fajna głębia, mina dziewczyny jakaś dziwna, ja bym próbował zrobić tło np tylko takie jak w lewym górnym rogu, ten domek troche psuje odbiór tego i skadrowałbym w dół bardziej albo po prostu się odsunął,5 znowu mina, bardzo wąsko przez co dla mnie nic ta fota nie mówi,6 ten motyw 40 lat temu by mógł przejść, 7 nie otwiera mi się, 8 fajne tło, dziwnie skadrowane, przepalone i jakby te cienie na policzkach, 9 wydaję się najlepsze gdyby nie te poucinane kończyny i jakaś blenda by się przydała na brodę, 10 przepalone strasznie, 11 i 12 dziwne, na 11 fajne tło gdyby tylko nie te "ostre" gałązki po prawej natomiast 12 nie mówi mi nic podobnie jak fota 5
Jeśli nie jesteś "pewien uśmiechu" modelki to niech ona się nie uśmiecha, spróbuj może jakieś inne emocje wywołać
Cytat:
Zamieszczone przez
marcinstanczak
No niestety czasem się nie da walnąć zdjęcia w tłumie jaki był na Zombie Walk 2012 bez kogoś w kadrze ; ) Co do przepałów, jak mówiłem jestem amatorem i jakoś mi tutaj pasują, co do ostrości 85mm 1,2 więc wykorzystałem 1,2 ; )
dobra fota, ale ciężko było kliknąć usunięcie aberracji?
Cytat:
Zamieszczone przez
tojacc
dobra fota, ale ciężko było kliknąć usunięcie aberracji?
Nie wiem o jakie aberracje Ci chodzi szczerze mówiąc i gdzie je widać ale dzięki za opinię! Pozdrawiam serdecznie!!
jak zwykle centralnie, bobas trochę za bardzo różowy ale minka pozytywna :), spróbuj jakieś półprofile porobić bo większość zdjątek en face jest
to ślubne całkiem przyjemne, bobasowi urwałeś czapę, ale też miałem okazję fotografować małe dzieci i wiem, że ruchliwe strasznie, ta dziewczyna niżej bobasa, centralnie kadr ładnie ale nie zachwyca, pozytywne w odbiorze :)
Może coś takiego się spodoba ; )
nie wiem co można takiemu pro doradzić??? większe logo i zmień kolor na różowe?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nie wiem co można takiemu pro doradzić??? większe logo i zmień kolor na różowe?
Pro? Nie rozumiem tego wyśmiewania w tej chwili...