Odrobina dystansu z domieszką chłodnego spojrzenia jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Nie trzeba być miszczem aby oceniać :smile:
Wersja do druku
Lepiej czy nie lepiej ale zachwycanie się na siłę tym co zachwycające nie jest też do najzdrowszych nie należy.
Wystawione zdjęcia obejrzałem, głos oddałem, ale widziałem zdjęcia koncertowe, które podobały mi się zdecydowanie bardziej, w battlach na tym forum również.
Fajnie, że dla Was wydaje się wszystko takie proste. Na ponad 15913 użytkowników tylko 5 wysłało swoje zdjęcia, a nagle wyskakuje taki mc_iek i BRS. Pytam ponownie - śmiało możemy zaraz powtórzyć bitwę i z chęcią podejmę rękawicę i tym razem wyślę inne, lepsze zdjęcia. Ja oprócz kryterium "3 zdjęcia z jednego koncertu" wybrałem sobie dwa dodatkowe kryteria, którymi kierowałem się przy wyborze zdjęć, aby było więcej zabawy (wspomnę o tym po zakończeniu bitwy).
[autocenzura, aby nie dać do zrozumienia, który set jest mój]
MacGyver - ja nie wymagam, aby się zachwycać. Wymagam tylko konstruktywnej krytyki - tym bardziej, że jest to moja druga walka i z chęcią po niej wyciągnę jakieś wnioski.
Panowie spokojnie, to tylko zabawa. Na tym forum tak jak i w zyciu, sa ludzie i ludziska. Jedni powiedza cos z zyczliwosci - i kazdy ma takie prawo, aby wyrazic swoja subiektywna oponie, a inni mieszaja ze zlosliwosci. Zamieszczajac zdjecia na CB, trzeba byc na to przygotowanym.....lub dac sobie spokoj z takimi zabawami:-|
Jerzy M - spokojny jestem i uwierz mi, że umiem przyjąć krytyczne uwagi pod swoim adresem, bo niejako jest to sposób na doskonalenie umiejętności i tak też to postrzegam :-). W Internecie mało rzeczy mnie złości prawdę mówiąc.
Jednakże prosiłbym o szczyptę konstruktywnej krytyki zamiast pisać, co ślina na język przyniesie. W końcu chyba po to jest to forum. Zdjęć specjalnie nie zamieszczam w wątku osobistym, bo z doświadczenia wiem, że zazwyczaj można tam przeczytać komentarze przesiąknięte jadem. Po co? Wiele rzeczy można powiedzieć w cywilizowany sposób... i tyle :-).
Bo nie zrobiłem nigdy zdjęć koncertowych, które byłyby warte stawania w szranki? Owszem popełniam co jakiś czas zdjęcia w czasie koncertów, ale nie uważam ich za na tyle orginalne, żeby się nimi ścigać. W rajdach samochodowych też nie startuję, mimo, że mam prawo jazdy i trzy samochody.:p Za to zdarzało mi się onegdaj, konkurować w dziedzinie piosenki, zwanej wtedy studencką i jakieś sukcesy na tym polu odnieść...
Niestety ja również mam takie odczucie, że za wielu z nas zamiast cieszyć się zdjęciami wymądrza się i nic nie wnosi swoimi wypowiedziami. Jeden z kolegów na pytanie dlaczego tak mało jest uczestników ankiety stwierdził, że poziom zdjęc jest dość niski - i z takim stwierdzeniem mogę się zgodzić, bo w battlach biorą udział koledzy z różnym doświadczeniem i co najważniesze chcą się dobrze bawić. Jeżeli komuś nie podaba się żadna fotka to po prostu nie oddaje głosu, natomiast nie rozumiem dlaczego ten ktoś zabiera głos i krytykuje sam nic nie oferując. Pozwólcie koledzy malkontenci dobrze się bawić, bo dojdzie do sytuacji że za nim ktoś zgłosi się do battla bedzie się zastanawiał czy jest dość dobry żeby konkurować z "profesjonalistami".
A teraz popatrzcie, zadałem lekko prowokacyjne pytanie i już zaczęła się wojna. Zastanówcie się teraz, czy aby na pewno traktujecie tego battla jak zabawę? Jeden głos "nie po myśli" i już awantura...
Jeżeli chodzi o mnie, to zapytałem jakie kadry Ty widzisz, gdyż liczyłem na jakąś odpowiedź, która pozwoliła by mi się rozwinąć w tym temacie. Nie jest to zaczepka, ani tym bardziej atak. Nie piszę z osobami, które moim zdaniem trollują oraz sam unikam tego, bo to strata czasu, a i ludzie trolli nie lubią. Z poprzedniego Twojego posta jednak odczytuję pomiędzy wierszami, że również nie robisz oryginalnych kadrów. Jeżeli jest jednak inaczej to proszę podziel się swoją wiedzą w końcu od tego to forum jest.