O ile się orientuję to różne przydatne zabawki np. akumulatory, ładowarki itd. w jedynkach też nie są tanie, porównując choćby do 5D...
Wersja do druku
O ile się orientuję to różne przydatne zabawki np. akumulatory, ładowarki itd. w jedynkach też nie są tanie, porównując choćby do 5D...
OT mode on
mysle ze mimo wszystko sie zdziwisz :-)... spytaj sie muflona (jak wroci z Pragi) czy jest jakas roznica w 20Dz gripem a jedynka... poza tym chyb bedziesz nosil zapasowa baterie? a to nie taka popierdulka jak w 20d albo 350dCytat:
Zamieszczone przez Pikczer
to chyba 30D :-)... ale to i tak wrozbyCytat:
/OT mode off
Ja wywrozylem 60D :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
witajcie
Wiecie co takie gatki to mozecie wcinac pod innym tematem.
Zaczeliscie od tamrona a skonczylo sie na 5d i tak dalej.
Panowie szlachta bez obrazy to jest przedszkole a nie dyskusja.
Mysle ze pewna wymiana konkretna by dala wieksze rezultaty niz gonienie za zajaczkiem na scianie. Tylko co niektozy niewiedza o czym byla mowa na wstepie.
pozdrawiam
do tego sie trzeba przyzwyczaic, że w interesującym Cie 6-ścio stronicowym wątku znajdą sie 3 strony klompletnie nie na temat. :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Seele
Zgadzam sie w zupelnosci prosze Pana. Ale jak tworzylem watek, to i tak tylko kilku "normalnych" sie odezwalo. Reszta - znudzona ich nie dotyczacym tematem - tylkorzuca uwagi typu: "kolejny nic nie wnoszacy watek" itp.Cytat:
Zamieszczone przez Seele
Dlatego bardzo chetnie dorzucilby Pan cos od siebie wracajac do tematu a nie tylko z krytyka. Chetnie poznam (i pewnie nie tylko ja) Pana zdanie na temat Tamrona.
I choc dokonalem juz wyboru i zakupilem swoje szkielko, to jednak fenomen (jak to nazwalem) ciagle testowanego, porownywanego i opisywanego obiektywu sklonil mnie do takich rozwazan jak w mojej pierwszej wypowiedzi.
Ludzie wola czytac a nie pisac :evil:
A niestety ci co lubia pisac, to najczesciej sa juz znudzeni takimi dyskusjami i albo tylko zwracaja uwagi, albo sie nie odzywaja.
A czemu akurat pod innym wolno a pod tym nie wolno?Cytat:
Zamieszczone przez Seele
Poczytaj troche forum... przyzwyczaisz sie...Cytat:
Zaczeliscie od tamrona a skonczylo sie na 5d i tak dalej.
A dasz nam dobry przyklad jak wygladac ma dyskusja? Bo na razie dales tylko popis "jak nie nalezy zaczynac na forum" calkiem ladnego zrzedzenia, bez zadnej merytorycznej wstawki na temat.Cytat:
Panowie szlachta bez obrazy to jest przedszkole a nie dyskusja.
Rowniez tak mysle i czekam na konkrety z twojej strony :roll:Cytat:
Mysle ze pewna wymiana konkretna by dala wieksze rezultaty niz gonienie za zajaczkiem na scianie.
Dyskusja, poki jest zdrowa i interesujaca, moze sie rozwijac w innym kierunku, oby nadal dosc pobieznym - tak zdecydowalo na tajnym forum we wlasnej dyskusji, grono decydujace o tym co i kiedy uznawac za przegiety offtopic do wyciecia (moderatorzy + Administrator). Za sugestie jednakze dziekujemy i zyczymy dalszych sukcesow w przyczynianiu sie do rozwoju naszego forum 8)Cytat:
Tylko co niektozy niewiedza o czym byla mowa na wstepie.
A na temat - ja sie o Tamronie juz tyle razy wypowiadalem ze naprawde nie chcialo mi sie po raz kolejny pisac ;) . Fenomen rzeczywiscie, a gdybac nie zawsze lubie ;) .
A zmenic na eLke zamierzam m.in. z tego powodu w ktorym poplynal OT o jedynkach - uszczelnienia. Nie to zebym sie bal o Tamrona... bardziej o body... a jak juz miec body z uszczelnieniami to lepiej miec caly koplet wraz z obiektywem uszczelniany - lancuch jest tak mocny jak jego najslabsze ogniwo ;)
Wlasnie, ale przeciez nie masz 1D a zamierzasz kupic (z tego co czytalem) 5D. A on nie jest uszczelniany :confused:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ty... Vitez... ja to skads znam :mrgreen:
ps
ale z tymi bykami, to ostro idziesz :shock: ;)
a im mniejszy crop tym lepszy zakres ma to szkielko.
Kiedy kupię 5d to podstawowym obiektywem bedzie wlasnie tamron - do fotografii amatorskiej (nieprofesjonalnej) nie potrzebuję wykonania 24-70L (o czym wspominal Arkan)
A kto ci takich bajek nawciskal?Cytat:
Od dawna (znaczy paru miesiecy) odgrazam sie, ze wole 1D MkII N od 5D i to ZDECYDOWANIE. Tym bardziej jak pomacalem 5D :roll: .
Ale nadal forse zbieram no i zobacze co tam w lutym Canon nowego wypusci :roll: .