Nieostrości są piękne. Jak zobaczyłem pierwsze zdjecie to coś mi zaśmierdziało pentaconem 50mm bo sam go kiedyś podpinałem do 50D. Pora chyba znów powalczyć bo efekty są czarujące... !
Wersja do druku
Nieostrości są piękne. Jak zobaczyłem pierwsze zdjecie to coś mi zaśmierdziało pentaconem 50mm bo sam go kiedyś podpinałem do 50D. Pora chyba znów powalczyć bo efekty są czarujące... !
Janmar .. na początku sorry za poprzedni format. Zapominam się ale walczę [ ;p].
Troszkę ten Pentacon mi mydli i z bliskiej odległości ciężko mi ostrzyć. Podobno to wina wersji i jakiś powłok. Nie raz zakładam na niego Raynoxa 250. Powala mnie za to bokeh Rubinara. Czy jest to charakterystyka wszystkich ogniskowych? Jakiego polecacie?
Marta jak chcesz to wyślij mi na maila jakąś klatke to porównam jak to ma się do mojego egz. ;)
Foto 15.
wiktor2323 - na maila przesłałam Ci jpeg zdjęcia z ostrzeniem na "0".
Z góry dziękuję za ocenę ;). P.S -> mam nadzieję, że po sąsiedzku (Skarżysko - Starachowice ) będę mogła jeszcze kilka razy się narzucić ;p.
Jestem, niestety od 5 lat mieszkam w Warszawie, ale .. jeżeli będę jechać na jakiś urlopik na pewno się odezwę ;P. A Rubinara nie masz?
Fotos ostatni jest świetny. Bardzo fajnie wykonany
Foto 16.