-
Jezeli zalezy Ci na ostrosci - to tylko u43 ze wzgledu na szkla oraz bardzo slaby filtr AA.
Ciekawe, czy miales w rekach wiecej egzemplarzy 16'tek. Ja mialem i rozbieznosc zauwazylem. Mam niezlego farta, moj egzemplarz moge traktowac jako wzorcowy, zgodny z testem na DP Review.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS: jak juz - nie ma co polegac na AF, chyba, ze swiatla dostatek, ja w 90% doostrzam recznie.
Bez tego rzeczywiscie mialem mydla sporo...
-
Bez przesady z tym, że "wypuszcza".
-
Przedstawiciel Sony na prezentacji w Hiszpanii potwierdził, że wszystkie przyszłe modele aparatów Sony Alfa będą wyposażone w technologię lustra półprzepuszczalnego "translucent mirror technology".
http://www.quesabesde.com/noticias/s...slucido,1_7341
Jeśli to prawda to wygląda na to, że Sony się z tradycyjnymi DSLR żegna.
Może być ciekawie.
-
Lustra w Soniaczach kłapały najgłośniej, w końcu ktoś to usłyszał i podjał decyzje. I bardzo dobrze, niech się coś dzieje w interesie.
-
Oj myślę, że po takie deklaracji to się zacznie sporo dziać :D.
-
No ale 1/2 (albo chyba 40%) światła idzie w plecy, co nie?
-
-
Tak czy tak ten wizjer w 55-tce to nie jest póki co coś co rzuca na kolana. Może w wyższych modelach będzie lepszy. Zobaczymy. Na razie widzę to tak, że dla wielu amatorów będzie to fajny gadżet i wielu pozostanie (wręcz ze względu na nowość mogą pozyskać sporo nowych użytkowników). Natomiast pro i entuzjaści przyzwyczajeni do tradycyjnego wizjera raczej spakują walizki i będą emigrować. No bo o studyjnych to nie wspomnę, bo z tym się póki co w studiu nie da pracować.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
chyba 1/3
Tak czy siak światło dzieli się na matrycę i na AFa, a przy podziałach zazwyczaj przynajmniej jedna strona traci :D
-