No to spróbujmy, wysmażcie pismo a ja powalczę!Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Dajcie kopię
Wersja do druku
No to spróbujmy, wysmażcie pismo a ja powalczę!Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Dajcie kopię
To chyba lepiej, żeby b'Art tą swoją szyszkę ruszył (jakkolwiek dwuznacznie to brzmi ;) )
Ruszę szyszkę :) - będzie w Polsce na Święta.
Ale pocisnę też CPL
Na Allegro 72 osoby zamowily 184 smycze. Poza okolo 15 osob ale wciaz sie zglaszaja nastepne.Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Pozdrawiam
Coronado
Pomysl mi sie bardzo podoba i z checia pomoge z jego realizacja. Pare lat temu wydalem kalendarz autorski - moze nawet ktos z Was go dostal... Pare tygodni temu pytalem tez na forum czy ktos zna jakies drukarnie bo znowu mi taki pomysl chodzi po glowie.Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Moge postawic galerie do glosowania na swoim serwerze - uzywam troche Coppermine i mysle, ze by to zadzialalo. Moge tez pomyslec nad regulaminem i cala logistyka przedsiewziecia. Ktos na miejscu w PL musialby zadbac o druk - z doswiadczenia wiem, ze trzeba stac przy drukarzu zeby bylo dobrze zrobione. Problem to jednak bedzie kasa bo zeby taki kalendarz wygladal dobrze to musi troche kosztowac a znalezc sponsora bedzie na to bardzo trudno.
Pozdrawiam
Coronado
Na Romayorze chcesz ten kalendarz drukować, ze chcesz maszynistę pilnować?Cytat:
Zamieszczone przez Coronado
Pracuję w druku. Jednak przy druku offsetowym, jeśli nakład nie byłby co najmniej 200 egz. - koszt jednego kalendarza będzie ogromny...Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Same naświetlenia plus płyty to ok 2 tys zł...
Myślę, że format B3 byłby tutaj najbardziej odpowiedni. Większość fotek będzie jednak cyfrowa, w związku z czym nie ma co szaleć z formatem :)
Temat bardzo interesujący, rozeznam sprawę druku u moich znajomych drukarzy i dam info.
Kalkulacja od naszego nieaktywnego forumowego kolegi wygląda tak
druk - około 5zł/szt,
przygotowalnia 560,
naświetlenia 14*4*19zł=1064 - plus VAT
format A3 nakład 1000 szt.
Najszybszy możliwy termin realizacji - pierwszy tydzień stycznia.
Obadałem sprawę w mojej drukarni
Druk 6 kartek 4+4 plus jakaś okładka 4+0
kreda 200 g, mat
Format B3
Skrętka na dłuższym boku
Przy nakładzie 200 szt - 22 zł/szt.
500 - 12zł/szt.
Bez ceny składu, bo wiadomo, że tym ktoś by się zajął. Oczywiście netto. Jeśli nie chcielibyśmy faktury - myślę, że cena netto byłaby ostateczną ;)
Ciekawe czym musiałby się wyróżniać taki kalendarz, aby ktoś go chciał kupić w ogólnym zalewie profesjonalnie przygotowanych i wydrukowanych kalendarzy? Otrzymuję zwykle kilkanaście kalendarzy na przełomie roku za darmo, przygotowanych w dużym formacie, z czego kilka z naprawdę dobrymi zdjęciami. Czyli takimi które chce się oglądać przez miesiąc lub przez 6 miesięcy (w zależności od typu kalendarza). Jeśli odłożymy na bok zafascynowanych forum CB to innych chętnych na forumowy kalendarz będzie mało.