ISO na 1600 światła nie zabraknie.Powodzenia
Wersja do druku
ISO na 1600 światła nie zabraknie.Powodzenia
12. 8 marca... nie bardzo byl czas na myslenie o kompozycji... poprostu cykniete... wykadrowane troche... jak by co moge dac to przed kadrowaniem...
No...widzę że wyprowadziłeś w końcu aparat na spacer:mrgreen:nareszcie jakiś krok do przodu
no a poza tym wreszcie się przemogłem i zdjecia z aparatu zgrałem...
13. dzisiejszy spacerek...
Coś z dzisiejszego spacerku...
15
16 kumpel dostal konkretny opierunek za to wcięcie w kadr... a tak wogole... dopiero na kompie zauwazylem, że kierowca patrzy prosto w aparat...
17 jak sie potem okazało... na tym zdjęciu w roli głównej jeden ze znajomych...
18 jeszcze jedna maszynka... nie mialem za bardzo czasu na oddalenie... niestety...
http://img846.imageshack.us/img846/9573/img3397.jpg
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ogolnie jest nielada gradka dla tych co lubią fotografować motory... w Opocznie w łódzkiem bedzie zlot... co dokładniej to na prv piszcie to jak bede cos wiedzial to odpisze...
18
kurcze, fajnych masz kumpli :roll:
co do zdjęć, może moje nie są lepsze ale podejme się komentarza.
12. widze coś jakby biała winieta? obrabiałeś? szczerze mówiąc nie ciekawie to wygląda
14,15 sklejałeś to w ps-ie czy wyciełeś? 15 ujdzie, ale 14 nic ciekawego, blokowiska jakich dużo w naszym zróżnicowanym architektonicznie kraju
pozostałe na motorkach - brakuje mi fajnego rozmycia, dynamiki. Ty zamroziłeś ruch a niewiem czy taki efekt jest pożądany na tego typu zdjęciach.
Nie przejmuj się zbytnio tym co napisałem bo ja lepszych zdjęć nie robie, jednak polece Ci to co mi polecił ostatnio bardziej doświadczony kolega - zwracaj większą uwagę na ekspozycję niż na parametry techniczne zdjęcia, naucz się karować przede wszystkim. Polecam poprzeglądać zdjęcia z tego forum gdyż większość robiona jest przez profesjonalistów i naprawdę można czerpać z nich inspiracje.
pozdro :)
co do 12. nie jest biała tylko 50% szarość (w PSie w wypełnieniu taka opcja jest) ;) 14 ani 15 nie (jak to powiedziałeś) "wyciełem" tylko właśnie sklejłem. co do motorkowych... można je poPSuć... to bylo tylko wrzucone na szybko...
jeszcze kilka z niedzieli
19.
20.
21.
21.
zwyczajnie przez zamulony internet 2x mi sie kliknelo wyslij...
22
dawno tu nie zaglądałem
Krzysiek moim zdaniem powinieneś zastanowić się co ty na tych zdjęciach chcesz pokazać bo ciężko to rozgryźć
brakuje tu raczej dobrej krytyki wiec:
13 no i ?? on stoi czy on jedzie, a ten samochód w tle to co, dynamika !!!
14 bloki i krzaki
15 ok ale skoro robisz panoramę może warto by było zrębic ja w pionie i zachować istotne elementy zdjęcia (drzewa po prawej)
16 kolega tak nie przeszkadza jak ucięte kolo i znowu brak dynamiki, a jeśli zdjęcie pozowane no to faktycznie kolega sie wciol ... nie oglądasz zdjęć po zrobieniu na wyświetlaczu ??
17 może być, przydała by się obróbka która przykula by uwagę na główny motor
18 ehhh znowu zdjęcie byle jakie
pisałem ci ostatnio naucz się kadrowania i czym jest kompozycja
19 zdjęcie wody czy badyla ?? jeśli badyla to czemu ucięty, nie można było zrobić zdjęcia w pionie ?? czy nie opanowałeś trzymania aparaty w inny sposób :P
20 zdjęcie fajne tzn no ok ale przydało by sie trochę obróbki w PS czy LR
21 tragedia wogole nie wiem o co chodzi
22 eeee łabędzie
oczywiście mam nadzieje ze ta krytyka ci pomóż i znowu weźmiesz sie do nauki