A do Mroczka dorzuce National Geographic - Szkola Fotografowania (podstawowa wersja, i ksiazkowa a nie multimedialna).
Wersja do druku
A do Mroczka dorzuce National Geographic - Szkola Fotografowania (podstawowa wersja, i ksiazkowa a nie multimedialna).
wielu ludzi potraktuje ta ksiazke jako bardzo gruba ulotke reklamowa, ale jest tam wszystko w tak przejrzysty sposob opisane ze na poczatek powinna byc dobrym kompendium wiedzy, mi przynajmniej kiedys pomogla bardzo...
oto ona:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74582080
Mroczek dla poczatkujacego moze byc nieco przyciezki. Na poczatek moze
"FOTOGRAFIA" pod red. AILSY McWHINNIE. Na allegro mozna kupic za 30 zl wiec nie jest to jakis tragiczny wydatek. Ladnie wydane nie za trudne tak akurat moim zdaniem dla poczatkujacego adepta fotografii.
Jeśli o fotografii, to unikaj wszystkiego co ma ,,cyfrowe'' w tytule.
hehe, teraz to będzie trudne ... wczoraj w empiku prawie wszystkie książki o fotografi miały w tytule coś związanego z "fot. cyfrową" (prawie=wszystkie-NG:) )Cytat:
Zamieszczone przez minek
ja mam Tom ANG z Arkady bardzo foajna książka przyzwoicie i podstawach , technikach, motywach i obróbce ... nie oglądalem 100 książek ale wydaje mi sie niezła. Cena wysoka ok 80 PLN acha " Fotografia Cyfrowa " ale to nie taka " komputerowa " książka...
Fotografia cyfrowa,Edycja zdjec - Scott Kelby wyd III - już dostępne w księgarniach, IMHO najlepsza pozycja na naszym runku traktująca może nie tyle o fotografi co o obróbce cyfrowych fotek.
Co do Mroczka to mam pytanie. Na ile można skorzystać z tej książki jeśli robi się tylko cyfrze? Po pobieżnym przejrzeniu widzę że dużo jest tam na temat materiałów analogowych błony/slajdy co dla mnie byłoby totalnie bezużyteczną informacją.
Jeśli chodzi o robienie cyfrą zdjęć to jak na razie najciekawszą pozycją dla mnie jest angielskojęzyczna książeczka:
http://www.digital-images.net/eBook/body_ebook.html
Jest tam bardzo fajny rozdział mówiący o tym jak interpretować histogramy i jak nauczyć się oceniać fotografowaną scenę pod kątem ewentualnych korekt ekspozycji.
Przepraszam ale zle postawilem pytanie.Wymieniajac 3 tytuly myslalem ze jasne jest ze chodzi o ksiazki dotyczace podstaw fotografii cyfrowej a nie analogowej,poniewaz na temat analogowej mam wiekszosc ksiazek przez Was podanych. Pozdrawiam i licze na podpowiedzi.Slonka
Mam i bardzo przystępnie przedstawia podstawy.Cytat:
Zamieszczone przez McKane
W sam raz dla laika.