Ok, mam być bardziej korekt, był to Lim5 i zrobiłem na nim całe szkolenie (250 godz) do nocy TWA włącznie. Samolot pięknie latał, bardzo manewrowy i łatwy w pilotażu.Cytat:
Zamieszczone przez Broncobilly
pzdr
Wersja do druku
Ok, mam być bardziej korekt, był to Lim5 i zrobiłem na nim całe szkolenie (250 godz) do nocy TWA włącznie. Samolot pięknie latał, bardzo manewrowy i łatwy w pilotażu.Cytat:
pzdr
Może i ma rację z tym że Polska to nie Węgry, nasze położenie geopolityczne jest zupełnie inne . Sąsiedztwo WNP, Białorusi i paru inych krajów wymusza na nas pewne sprawy czy tego chcemy czy nie. Z racji tego że nie jesteśmy nadal w dobrej kondycji gospodarczej to nie stać nas na tani szajs. Co do strat to równie dobrze możemy je ponieść je w trakcie szkolenia w kraju jak i w walce. Zwróć uwagę jak małe straty ponoszą yankees w realnych działaniach.Cytat:
pzdr
Tylko kiedy oni ostatni raz w realu mieli stycznosc z porownywalnym przeciwnikiem?Cytat:
Zamieszczone przez sfw
Ale to juz OT.
pozdrawiam
CYNIG
Cytat:
Zamieszczone przez sfw
to zobacz jakie straty mieli Włosi przy pierwszej wojnie w Zatoce - bynajmniej nie był to dla nich spacerek - nam chyba bardziej do nich się równać jak do jankesów - ja uważam że w naszej tragicznej sytuacji ekonomiczne zakup samolotów do walki poza granicami kraju to zbytek - dla mnie o wiele logiczniej byloby wyprodukować u nas licencyjne szkolno bojowe Hawk'i (by szkolić pilotow - a jak amerykanie chcą by za nich karku nadstawiać to nie sprzetu użyczą nieodpłatnie - mają go chyba od cholery w nadmiarze) i udostępnić lotniska dla NATO jak to zrobiły kraje nadbałtyckie - w czasach kiedy Straż graniczna nie ma kasy na kankę wachy do Honkera zamiast walić kosmiczną kaśę w efy lepiej było by je zainwestować w śmigłowce i systemy do monitorowania granicy - tu gdzie na codzień idzie szmugiel i przerzut nielegalnych imigrantów
toż na limie to nawet Bartoszcze i Hołuj chyba już nie latali (byli na szkolce w jednym pokoju z moim kumplem - ten zakończył swoją drogę zyciową niemal na moich oczach właśnie w Janowie w 97)Cytat:
Zamieszczone przez sfw
:) limy zostały wycofane z naszego lotnictwa w 92 roku a dlaczego Jacek i Heniek na nich nie latali? bo latali na iskrach. Ktoś zakończył drogę życiową w Janowie w 97? chyba że nie chodzi o pilota wojskowego.Cytat:
Chcesz obrażać nasze ltnictwo porównując je do włochów? BTW jakież to ogromne straty mieli w zatoce? Chyba tylko w uzbrojeniu które zamiast na cele rzucali do morza śródziemnego. F16 to żaden zbytek w naszym wypadku tylko konieczność, nie stać nas właśnie na utrzymywanie chociażby Hawków czy podobnych wynalzaków, bo nam potrzebni sa piloci taktyczni a nie akrobaci. NATO nie zapewnia nam osłony, musimy robić to sami, jeśli ktoś myśli że sojusz jest panaceum na naszą suwerenność tzn. że jest niedouczony. Co do naszej SG nie wiem skąd masz te informacje o ich rzekomej slabości finansowej ale pogrzeb w sieci i pewnie ze zdziweniem odkryjesz że to w tej chwili najsilniejsza pozamilitarna formacja w RP (dzięki kasie z Unii) no może równie silna jak supper lobbowan Straż Pożarna. Teraz to już kompletny OT, jesli chcesz pogadać zapraszam na priva.Cytat:
pzdr
Daj znać jak w Janowie bedzie jakaś "latająca" impreza (może ktoś przyleci ja jakimś ciekawym sprzeęcie - chociażby Czesiu lub madziarzy na swoich nowych nabytkach) to pogadamy na miejscu. Ciesze sie że SG jest już taka mocna jak mówisz - ja znam tylko paru gości co u nich na Wilgach 200 latają . PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez sfw
to było dokładnie 17 X 1997 r pewnie kojarzysz te date. Chłopaki mnie zaprosili na zakończenie sezonu - niestety było to kiepskie zakończenie - do końca życia bedę je pamiętałCytat:
Zamieszczone przez sfw