Dodam że była to moja pierwsza przygoda w studio, przy lampach, softboksach i innych takich. Zwykle zdjęcia robi ktoś inny, a ja to tylko dalej przetwarzam.Cytat:
Zamieszczone przez bonk
Wersja do druku
Dodam że była to moja pierwsza przygoda w studio, przy lampach, softboksach i innych takich. Zwykle zdjęcia robi ktoś inny, a ja to tylko dalej przetwarzam.Cytat:
Zamieszczone przez bonk
Ja bym Sie tak bardzo nie czepiał tych palców w końcu każdy widzi ze to rękawica. Ale raczej bym ta środkowa dal tak zęby to "oczko" tez było cale widoczne. Z gumkami gorsza sprawa, bo faktycznie paskudne znowu klient może chce je pokazać, bo teraz taka badziewna moda. No i odbicie jak ma być wykorzystane to powinno być cale jak nie to, po co je robić. Jest jeszcze możliwość ze fota biedzie tak obrobiona ze niema znaczenia, co i jak jest zrobione, ale w tedy, po co pokazywać i prosić o opinie. W tedy raczej gotowy produkt (bilbord) na forum graficznym pokazać. Na obiad przyjadę pozdrowionka.
jak mogłeś mu to zrobić? :mrgreen: pewnie żę będziemyCytat:
Zamieszczone przez bonk
Co ugotować i na ile osób?
Absolutnie nieczytelne. Rękawice dla 3-ręcznych osób czy tylko 3 kolory produkują? A to trzecie to chyba... rękawica?Cytat:
Zamieszczone przez RaV22
No chyba gulasz, cały gar gulaszu :lol:Cytat:
Zamieszczone przez RaV22
a Cie przepraszam ale sa graficy i amatorzy fotografii w 1 osobie :)Cytat:
Zamieszczone przez bonk
ja juz param sie grafika od 10 lat (pierwsza pensja w wieku 15-16lat) i od jakiegos czasu wykonuje fotografie pod reklamy - moze nie robie mody itd ale fot produktow, ew portret pod reklame jakiegos kosmetyku itp sprawy.
To calkiem dobre polaczenie :)
Zgadzam sie z tym calkowicie. Kiedys, na poczatku zabawy z agencjami reklamowymi, ludzie zdjecia powierzali profesjonalnym studiom, a reklamy agencjom sieciowym. Czas plynie, a my mamy aparaty cyfrowe w co drugim domu, a maca w co piatym ;)Cytat:
Zamieszczone przez asterix
Nie jest wiec dziwne, ze wykonywanie wielu prac reklamowych i artystycznych nie jest rozdzielane pomiedzy dwadziescia osob, tylko zajmuje sie tym np. jeden czlowiek. I nie znaczy to wcale, ze praca ta wykonana bedzie gorzej. Ja sam wykonuje zdjecia do moich projektow i choc fotografią zajmuje sie hobbystycznie, to graficzna wiedza pozwala mi na "naprawienie" fotograficznych niedociagniec.
Nie wazne jak do tego doszlismy, ale jaki jest efekt koncowy :idea:
Cytat:
Zamieszczone przez asterix
no przyznam sie tez jestem grafikem :mrgreen:
ale wiecej fotografem, tym zyje od dziecka
a grafika param sie dopiero od 9 lat
oprocz tego gotuje, maluje, uprawiam ogródek
no i dzis synowi buty na taekwondo sklejalem (czyli szewc)
.
ostatnie polaczenie grafiki i fotografi w moim wydaniu
Fajniste a ten cien z przodu to po co?