wiem że praktycznie nic nie daje dlatego nie używam
Wersja do druku
wiem że praktycznie nic nie daje dlatego nie używam
Na całym świecie działa tak samo, dokładnie tak jak napisałeś co zresztą wcześniej też napisałem;) Ale to chyba Killer_one zna jakieś sekretne tajniki światła (fizyki) o których mi się nie śniło...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale trzeba przyznać, że swego czasu bardzo lansiarski bajer to był;)
A) Widzę, że wkraczamy w dyskusję nt. semantyki a nie fizyki.
B) Gdzieś słyszałem takie powiedzonko, "Nie bądź pan głąb, praw fizyki pan nie zmienisz..."
C) No właśnie, proponuję poczytać starych mistrzów (tych z literkami, bez obrazków) i popróbować... ;-)
A tak wogóle, nie mam zamiaru traktować tej dyskusji poważnie. Popatrzcie np. na Scotta Kelbyego, czy Davida Hobby i cały ruch Strobist.
Co chłopcy robią?
Improwizują! Tym co mają pod ręką...
To jak już przytaczasz Hobby'ego to proponuję Strobist Light Seminar Lighting Gear For Beginners, bodajże druga płyta pt. Morning Session Part 1, gdzie sam David mówi o tym, że stofen światła nie zmiękcza tylko rozprasza:P
A co do całej dyskusji, słusznie! Nie podchodź do niej poważnie bo powaga zabija powoli... ;)
Może nie do końca ten temat ale widzieliście takie coś?:
http://www.allegro.pl/item1069990420...owych_hit.html
Zaczyna robić się ciekawie.. Ciekawe jak to wygląda w pracy, może ma ktoś już?
Widzieliśmy, widzieliśmy, fajne. Było już w wątku o dishu na systemie. Przydałoby się jeszcze coś zmyślnego do mocowania dwóch lamp, bo jedna to tak trochę słabiutko do dużego softa.
Cytat:
Zamieszczone przez MaciekH
Tak, to ma sens...Cytat:
Zamieszczone przez Maver
Odświerzę temat bo potrzebuję teraz kupić uchwyt do parasolki i rzuciło mi się w oczy to:
http://allegro.pl/lastolite-glowica-...214217950.html
Czy ktoś ma lub testował? Firma zacna ale jak z jakością?
No to odswiezam ponownie moim dylematem przy wyborze:
- Phottix Varos
- Manfrotto Lite-Tite ML026
- TiltHead Shoe Lock Lastolite LAS-2422
Cenowo rzadzi Phottix, ale czy jest gorszy od dwoch drozszych kolegow?