hmm
no i niby aukcja fajna...
ale zastanawia mnie punkt UWAGA: mówiący o możliwej nieszczelności body...
a tego sprawdzić się nie da niestety...
kurcze no i nadal szukam EOSa 30/33...
Wersja do druku
hmm
no i niby aukcja fajna...
ale zastanawia mnie punkt UWAGA: mówiący o możliwej nieszczelności body...
a tego sprawdzić się nie da niestety...
kurcze no i nadal szukam EOSa 30/33...
vasco5 Zajrzyj na naszym forum -Sprzedam. Ktoś oferuje EOSa 30 z "gripem", nie mylić z "baterry pakiem", bo to dwa różne podzespoły. Chociaż, niektórzy BP nazywają grip, nie wiedząc dlaczego?
Jerzyola, oferta Cielaka w dziale "sprzedam" tania raczej nie jest - niespełna miesiąc temu na allegro kupiłem taki zestaw za 330 zł. Ale faktycznie kupiłem chyba tanio, bo inne aukcje dochodzą do 380-480 zł. Ale ofert za ponad 500 pozostają bez odpowiedzi... . A co do gripa i battery packa - czym to się zasadniczo różni, jeśli w pionowym, funkcjonalnym (spust migawki) uchwycie jest zwarty pojemnik na baterie...?
Voyager70 To faktycznie tanio, ale zauważyłem, że na allegro tak jak na giełdach, ceny skaczą niesamowicie np: 500zł +- nawet 200!
Co do grip-ów to przykład: EOS 300 Grip GR-100TP to podstawa aparatu dająca pewniejszy uchwyt w pionie z trzema składanymi nóżkami (mini statyw) i możliwość założenia paska na nadgarstek. Z kolei Battery Pack BP-200 to pojemnik na baterie, ale posiada spust migawki i też można założyć pasek jw. Obecnie Canon dał nazwę Battery Grip. Widziałem na allegro Eosa 33 z paskiem "ułożonym z przodu aparatu" (zasłaniał grip) tak żeby nie pokazać co tam jest. Zapytałem faceta czy to BP z bateriami i co...odpisał że to grip bez oznaczeń i nie do zasilania aparatu. Tak że ,kto pyta...
kurcze faktycznie oferta Cielaka... wysoka...
ale na alledrogo też są raczej ceny zawrotne...
a czy ktoś mi powie, czym różni się EOS 30 od EOS 33 ??
bo szukałem różnic ale nie widzę...
Eos 30 ma funkcję wyboru punktu ustawiania ostrości ruchem galki ocznej, a 33 tego nie ma. Oczywiście w 30 można z tego nie korzystać - opinie o użyteczności tej funkcji są podzielone. Sam mam 30, ale owo "eye control" wyłączyłem - kwestia gustu.
no i to jest konkretna odpowiedź...
to już wiem co kupuję...
jeszcze tylko zapytam... datownik też można wyłączyć, żeby żadnych dat nie wstawiał na fotki kiedy nie chce z tego korzystać?
Z tego co słyszałem - można. Inaczej opcja z datą byłaby wadą, a nie zaletą! :) Ale sam nie miałem z datownikiem do czynienia.