Ech, szkoda, że nie czytałem tego wcześniej, kiedy próbowałem odzyskać zdjęcia po formacie karty. prosiłbym Cię o pomoc. Niestety, na 5 "super polecanych przez bardzo doswiadczonych odzyskiwaczy" programów, udalo się przywrócić 1 zdjęcie ze 150.
Wersja do druku
Hmm, to miałeś prawdziwego pecha ... mi nie udaje się odzyskać tylko takich zdjęć, które z wyrachowaniem i celowo kasuję z karty programem "Eraser" aby właśnie mieć pewność, że nie zostaną odzyskane... Nie życzę Ci powtórki z "rozrywki" ale gdyby przytrafiło Ci się to ponownie, daj znak/sygnał na priv.
"Ludzie dzielą się na tych, co robią porządne backupy - i na tych co będą je robić" ;-)Cytat:
Zamieszczone przez KubaZowsik
Ja miałem to szczęście, że "olśnienie" przyszło dawno temu, gdy miałem do stracenia stosunkowo niewiele - ot rok notatek z wykładów, trochę radosnej twórczości programistycznej i parę pijackich fotek ze studiów. I też mi się wydawało że "mogę wszystko" - był czas że FAT w hex-editorze mogłem stukać prawie z pamięci :mrgreen:
Niestety tak to już wrednie jest, że gdy przyjdzie "to", to okazuje się że akurat my mamy pecha - nie pomagają ani znajomi guru, ani "programiki", a firmy typu Ontrack łaskawie oferują odzysk 10% danych za kilka tysięcy PLN. I dopiero wtedy człowiek zaczyna się zastanawiać, czy nie lepiej było wydać te kilkaset PLN na dwa zewnętrzne dyski 750 GB - i zainwestować trochę czasu w ich utrzymywanie w dobrej kondycji...
Powyższe (zwłaszcza końcową refleksję) potwierdzi chyba każdy, kto ważne dane rzeczywiście stracił. Ci którym się jakoś udało, albo odrobią zadanie domowe, albo będą dalej liczyć na szczęście :)
Nie jestem w stanie powiedzieć ile mam zdjęć bo są rozłożone na dwa komputery, ale jest ich cała masa. Wszystkie są zapisane w jpg, dużo zdjęć mam wywołanych a wszystkie oprócz tego, że są na dysku, są również nagrane na płyty i na dysku przenośnym. Muszę je chyba uporządkować jakoś bo widzę, że macie porobione elegancko katalogi, a ja to tak jak popadnie ;-)
Nie szuka, robi zdjęcie jeszcze raz. :mrgreen: