Ale w tym momencie to już jest mordowanie ludziCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A taka polityka (terroru) to do niczego nie doprowadzi
Wersja do druku
Ale w tym momencie to już jest mordowanie ludziCytat:
A taka polityka (terroru) to do niczego nie doprowadzi
A myślałem, że jest to obrona konieczna :roll: I to nie jest terror, to nie jest strzelanie do robotników wracających do fabryk, tylko do terrorystów. Po uprzednim daniu im możliwości rozejścia się.
Mnie nie stać, na finansowanie ciągłych bójek policji z różnymi gangami, później renowacji miasta, itd.
Podobnie, chciałbym mieć prawo zastrzelić włamywacza, który wejdzie do mnie do domu, albo napadnie na ulicy.
Nie, to Tomku, strzelanie z ostrej amunicji to juz ostatecznosc - zabijanie wlasnych obywateli nigdy nie bylo dobrym pomyslem. Na pewno by do niczego niedoporowadzilo.Cytat:
Wez chociaz pod uwage ludzi postronnych - dajmy na to nawet fotografow.
Mozna byc stanowczym i skutecznie rozpedzac zamieszki bez zabijania. Inaczej to sie nam tu Chiny Ludowe zrobia...
Oczywiście, że to ostateczność. Ale nikt nie mówił inaczej. Ale policja tą amunicję ma mieć. Właśnie gdyby zaszła ostateczność. A w takiej sytuacji fotografowie sami doskonale będą wiedzieli, co się dzieje. Przeceiż policja musi wcześniej to ogłosić.
Ok
Nie chce mi się wdawać w niepotrzebne rozmowy które i tak do niczego nie doprowadzą
Mam widocznie inny pogląd na tą sprawę.
Znacznie lepiej by było (pobożne życzenie) jakby zaczęli myśleć jak nie doprowadzać do takich akcji protestacyjnych, niż jak takowe likwidować
kazdy czyn ma swoje konsekwencje.. ci ludzie (nie wazne jaka grupa zawodowa strajkuje) nie maja na zycie nie dlatego ze sa idiotam tylko dlatego ze ich robia na szaro prezesi firm, instytucji... to tak jak strzelanie do ofiar rabunku ze sie domagaja swojego... to tak jak by ciebie okradl ktos, ty bys polecial na policje a tam by cie zastrzelili ze straszny chalas robisz i nadajesz im sie wyspac
Mniej więcej coś takiego właśnie zrobiła komunistyczna władza w roku 70 i następnie powtórzyła w 81. Sam widziałem...Cytat:
Wypada nam tylko mieć nadzieję, że nie dorwiesz się do władzy :confused:
Niestety nie każdy protest taki jest. A nawet jeśli tak jest, to nie upoważnia to do okaleczania policjantów i niszczenia mienia.
Prezesi firm państwowych, podobnie jak większość czynnych polityków i urzędników, kwalifikują się do prokuratury.
Nawiązując do Twojego porównania: jakbym wpadł na posterunek i ciskał cegłami w policjantów, to dostałbym pałą w łeb i po sprawie. A jakby przyszło nas 50, uzbrojonych?
Jestem za młody żeby to pamiętać (na szczęście)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ale osobiście nie chciałbym powtórki
Tylko kto wyznacza ze juz jest "ostatecznosc" ? Ze jeszcze moga zyc a za chwile juz nie moga ? Na jakiej podstawie ?Cytat:
Strzelanie do bezbronnych cywili juz mielismy i dziekuje - no more.