tez bym nie kupil nic od tego goscia z avatara ;) (choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest :P)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wersja do druku
tez bym nie kupil nic od tego goscia z avatara ;) (choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest :P)Cytat:
No nie żartuj Tomasz - to była wyraźna odpowiedź - a że zupełnie nie na temat... :P :P :PCytat:
Pewnie, że może nikt nie zna tego TIPa - ale błagam nie idźcie w ślady Viteza i nie piszcie mi o tym bo zabraknie miejsca na serwerze...... :mrgreen:
Adam
To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara. Jurek podal ci swietny powod dlaczego Tommiego warto polecac.Cytat:
Zamieszczone przez froolk
Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam. Moze to ze na forum zagladam dosc czesto :roll: i dosc czesto sie wypowiadam :roll: powoduje nieco spotegowane wrazenie reklamy... ale to jest tylko i wylacznie _odpowiadanie_ na pytania "kogo mozna polecic" a nie moje odgorne reklamowanie.
Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac 8) .
W skrocie Tommy to wg mnie gosc godny zaufania i nie wstydze sie o tym pisac :roll: .
Vitez
Ale chyba nie o to pytałem :) A Twoja odpowiedź była wyraźnie skierowana do mnie :) Nie pytałem kogo polecacie - było już nawet w tym wątku dość na temat kogo polecacie - sam napisałeś, że wolisz kupować osobiście - ja też więc szukam w swoich okolicach.Cytat:
Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam.
Vitez
Cytat:
To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara.
Ja się nie "nerwuję" 8) , chyba nie zauważyłeś emotikonów :?: - jak już to byłem nieco uszczypliwy a to Ty nerwowo reagujesz :)Cytat:
Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac .
Starczy tego - z mojej strony PAX
Adam
Czy to nie aby Johny Depp :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
robson, to jeszcze tytuł filmu :mrgreen: i reżysera :mrgreen:
robson, tak to Johny Depp w najlepszej roli jaka zagral w Las Vegas Parano 8) (scenariusz i rezyseria: Reżyser: Terry Gilliam)
(mam taki awatar z uwielbianie do filmu ...nie do Deppa - zeby nie bylo :lol::lol: )
to ja swoje 5 gr na temat slawnego Tommy_J :)
mialem swego czasu zamiar kupic 50/f1,8 a ,ze akurat przejezdzalem przez lodz - wstapilem do Tomka - dalem kase odebralem towar - jak twierdzil noweczka szkielko . Sprawdzony przez wielu koles wiec nawet nie sprawdzam co w pudelku - mroz na dworze do domu daleko - jednym slowem trzeba jechac dalej :)
Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
Oczywiscie wrocilem oddalem i stwierdzilem , ze juz nigdy nie kupie u Tommy_J nawet dekielka do obiektywu !!!
ps co do Las Vegas Parano - niezla jazdeczka :)
Auwo
Pewnie właśnie wrócił .......po 3 tygodniach próbowania....... :mrgreen:Cytat:
Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
.....a komuś sie nie spodobał lub nie miał kasy....... :mrgreen:
Muszę z Tym skończyć :lol: bo mnie wyrzucą z tego forum za herezje albo jeszcze coś gorszego....... :shock:
A tak na poważnie - juz wczesniej chciałem napisać, że mi osobiście nie podoba się takie testowanie przez X dni - bo nie czarujmy sie ale ten testowany sprzęt w końcu ktoś kupuje myśląc że bierze "brand new". Rozumiem sprawdzić w czasie kupowania - nawet ze statywu porobic fotki testowe tablic, ok ! Ale trzy tygodnie testów?
Zaraz pewnie zostane zbesztany przez tych którzy mają mozliwość brania obiektywów do testowania :) ale mi to nie odpowiada. W końcu zanim kupię szkło to staram się o nim jak najwiecej dowiedzieć. Czytam parametry, opinie innych, testy, oglądam sample, a przede wszystkim zastanawiam sie do czego tego szkła potrzebuję. Wtedy już wiem - będzie to obiektyw "X". Więc kiedy już kupuję to sprawdzam tylko czy ten konkretny egzemlarz jest ok, a na to wystarczą góra 2 godziny na miejscu u sprzedawcy. I jeśli nie kupię to potem nie ma sytuacji jaką opisał Auwo i jeszcze ktoś wcześniej gdzieś na forum.
Adam
Popieram froolk. Choć właściwie dlaczego nie - ja chętnie bym odrobinkę dopłacił żeby mieć możliwość przetestowania w warunkach bojowych tego cholernego dylematu "1.4x, 2x czy 100-400IS" :) Ale ostateczny nabywca sprzętu, który ostatecznie mi się nie spodoba, powinien o tym wiedzieć.