-
35 hdr robiony z bracketingu 2 EV ( 3 zdjęcia), jednak nie za dobrze naświetliłem pierwsze zdjęcie i musiałem wyciągac z cieni... coż...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
37. Nietypowy obiekt architektoniczny
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
38. Sunny sunday morning
-
36 lodeczka troche wyzej i byloby fajne na do powieszenia na sciane:)
37 ladne swiatlo choc nie podoba mi sie ta zielona poswiata na gorze zdjecia.
Ogolnie podobaja mi sie Twoje prace ale czasami za duzo w nich PS'a, mz oczywiscie:)
-
Dzięki za komentarz, co do PS-a - może masz rację, każdy z nas trochę inaczej podchodzi do obróbki i jej odbioru. Wiem , że czasami trochę za daleko zachodzę , jednak staram się nie ingerowac głęboko w każde ze zdjęc.
-
39. Kwadratowo - standardowo (szum zamierzony)
-
Dawno nic nie wrzucałem w motoryzacji , jednak wczoraj coś mnie natchnęło na upolowanie jakiegos dobrego furacza... wychodzę z domu a na parkingu marzenie niejednego z nas.... oceńcie sami:) Sorki za ilośc , ale skupiałem sie na detalu.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
Potrzebuje opinii osoby ze skalibrowanym monitorem, czy zdjęcia są poprzepalane i kontrast przesadzony , ponieważ słyszalem takie zdanie od jednego znajomego, a na moim skalibrowanym sprzęcie wszystko gra. pozdrawiam
-
Nie widzę przepaleń, kontrast też ok. Generalnie podobają mi się Twoje zdjęcia, ale z takimi efektami jak na 46 to trzeba uważać, bo czerwone ferrari na czarno białym tle to ta sama kategoria estetyczna jak czarno biały portret ślubny z czerwonym bukietem, znaczy się, kiczyk.
-
Wiem o czym mówisz, mi się takie kiczowate zdjecia wogole nie podobają, w tym przypadku wyłącznie chciałem odzielic auto od tła ktore było bardzo zróżnicowane kolorystycznie, dlatego też zostawiłem na sam koniec. Na codzień nie bawie się w takie zagrywki. Pozdro
-
Różnicować można ale poszedłeś po najmniejszej linii oporu. Tłu można osłabić saturację, można ją zrobić bardziej monochromatyczną, żeby się odcinało można je wręcz mocno podkręcić, nie bądź leń i pokombinuj.
-
-