o, to ty... a ja sobie myślałam co to za fajny facet nam uwagę zwrócił :D
po przyjsciu do domu zauważyłam, że miałam zdecydowanie za krótkie czasy... ;/ nad balansem bieli pracuje, ale focenie pod słońce dało się we znaki... ;/
Wersja do druku
o, to ty... a ja sobie myślałam co to za fajny facet nam uwagę zwrócił :D
po przyjsciu do domu zauważyłam, że miałam zdecydowanie za krótkie czasy... ;/ nad balansem bieli pracuje, ale focenie pod słońce dało się we znaki... ;/
jak sie wykaraskam z opisywaniem zdjec - cholerni pilkarze z podbeskidzia nie mieli numerkow z przodu, a przeciez kto by ich znal? - to moze cos pokaze ;)
cale szczescie ze to sobota i mozna sie wyslac do niedzieli do 9:30 ;)
gunia: dobrze ze siedzialem, to sie moj brzuch maskowal. wtedy bys tak nie pomyslala. ;)
na mecz się kolejny wybrałam, tym razem z gruchotkiem ( 75-300)..
mecz ( chyba) B- klasy, Poznań FC II - Pelikan Niechanowo ( 2:4)
32.
33.
34.
35. no i wpadła brameczka...
36.
37.
38. ja nie wiem co oni robili,....
Warunki były okropne, 14:00, pod słońce, gubiący się AF i bardzo powolny...
Zainwestuj w lepszy obiektyw.
zbieram i zbieram, , 70-200 mi się marzy.. ale na to musie ciulac całe wakacje :D
moge wiedziec czym focisz? jakosc tych zdjec pozostwia niestety wiele do zyczenia :( taka kasza w sloneczny dzien, az mi sie wierzyc nie chce :/
c350d + 75-300 / 4.0-5.6.. być może to ja coś nawaliłam, w sobotę jadę robić znowu w takich warunkach więc się okaże...
kilka zdjęć było dość mocno wyostrzanych, bo af nie trafił tam, gdzie miał i to widać, niestety...
proponuje jesli focus nie trafil dac sobie spokoj z obrobka i wyrzucic fote do kosza, bo zazwyczaj i tak niczego dobrego nie da sie wycisnac
Zdjęcia ciekawe, kilka naprawdę fajnych momentów udało Ci się ustrzelić. Nie jestem żadnym ekspertem w sprawie fotografii sportowej, ale przeglądając ten temat (i exify) zauważyłem że zdjęcia robisz czasem nawet z przysłoną f8.
Sugerowałbym używanie takiej przysłony, aby GO była jak najmniejsza - zawodnicy będą ładnie wyeksponowani na rozmazanym tle... do tego manual (jeśli niebo jest stabilne np dzień zachmurzony i nie ma dużych zmian ekspozycji) w połączeniu z RAW'em...
f8 pewnie dlatego, ze gunia1990 foci na preselekcji czasu, Bog jeden wie dlaczego :)