Nie no nie przesadzaj. Ja posluguje sie po prostu definicjami i pewnymi faktami. Jest jakis podzial nauk i tylko go przypomnialem. Ale rzeczywiscie troche offtopiczymy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Wersja do druku
Nie no nie przesadzaj. Ja posluguje sie po prostu definicjami i pewnymi faktami. Jest jakis podzial nauk i tylko go przypomnialem. Ale rzeczywiscie troche offtopiczymy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Czacha nie o tobie mowil ;) ... cisza Tomka sugeruje ze wlasnie szpera i przygotowuje wzory, i wykresy by cie zmiazdzyc swoimi kontrargumentami ;)Cytat:
Zamieszczone przez tpop
Eee, mam nadzieję, że nie - bo tym razem ta dyskusja to już jest przegięcie nawet jak dla mnie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Właśnie tak. Podczas pocierania i elektryzacji zbiera się ładunek, więc pole zmienia się w czasie. I tyle.Cytat:
Zamieszczone przez tpop
[ Dodano: 12-01-05, 11:47 ]
Czacha, już chyba Ci pisałem, że jak czegoś nie rozumiesz, to nie od razu oznacza to, że to nie ma sensu.
misiek, czytac umiesz? to przeczytaj jeszcze raz...
witam na Forum
-cieszę się że Was tu znalazłem - bo można się dowiedzieć masę ciekawych rzeczy :lol:
- może bym i napisał dopiero póżniej ale.....
-czytam tak sobie te wszystkie 'okrzyki zachwytu' nad 10-tką i trochę mne szlag trafia.
--powiem wam jedno. TEN APARAT PO PROSTU TO KTATASTROFA jeśli chodzi o AF przy pełnej otwartej prz. - testowałem 2 różne egzemplarze przez kilka dni - BYŁO CIĄGLE TO SAMO !!! - przecież ten aparat NIE OSTRZY ! a jeszcze zawiadamia mnie że wszystko jest w porządku !!!! :? - nikt już mnie do niego nie namówi .- 10-ka jest w 'setkach' aspektów lepsza od 300 D - ale wierzcie mi, wolę już moją czarną 300 ,którą używam od kilku tygodni - niż 10. - ja nie mogę sobie pozwolić na takie wpadki jakie ma 10-tka. - wiem że przejdę na 20-tkę w lecie - ale do tego czasu chcę spokojnie spać. - nabijacie się że 300 tka to taka nadmuchana plastikowa kamerka.- wiecie co ? - wolę ją o wiele bardziej od 'cieżkiego czołgu' - a tylko sprawności fotografika trzeba zawdzieczać umiejętne jej trzymanie ( dobrej baletnicy i rąbek spódnicy. 8) - a używam też szkła ponad 300 mm i NIC się nie dzieje ..! nie wiem komu zależy by tak dezawuować 300 tkę..? :shock: - dla kółka nastawy nie będę szalał i ryzykował. - 300 tka jeszcze mnie nie zawiodła i myślę że te 6 miesięcy ją pofocę. -nie wierzyłem jak o problemach z AF czytałem na czatach dpreview.com - dopóki nie przekonałem się na własnej skórze- nie wiem,czy to błąd konstrukcyjny czy co..- ale weim jedno- to obciach dla tak wspaniałej firmy jak Canon. - NIE KUPUJCIE 10-tki.
--już lepiej 20tkę. 8)
Tylko dwa egzemplarze. Wspolczuje pecha.Cytat:
Zamieszczone przez catcherintherye
Cytat z filmu "Poranek Kojota" :
"Moj jest chyba w porzadku... " :roll: :P
Widzisz, ja to samo moge napisac o mojej 10tce... ale nie znajdziesz mojego postu w ktorym bym az tak opluwal 300D jak ty probujesz opluc 10D np ponizszym czy powyzszym stwierdzeniem :?Cytat:
300 tka jeszcze mnie nie zawiodła
Jedna jaskolka wiosny nie czyni... tak samo twoj post, w takim stylu napisany wyglada tylko na dramatyczne przedstawienie ilosci argumentow rownej zero ;)Cytat:
- NIE KUPUJCIE 10-tki.
A ile 20D przetestowales na skutecznosc AF ze stawiasz w takiej argumentacji obok pechowych 10tek? :twisted:Cytat:
--już lepiej 20tkę. 8)
Funkcjonalnoscia owszem - lepiej 20D, ale gdy cena uzywanego 10D siega ok 3200-3500zl to zdecydowanie mozna go postawic obok 300D pod wzgledem dylematu "co za ile" , podczas gdy 20D nadal cenowo jest o polke wyzej.
P.S. Popraw formatowanie tekstu i gramatyke. Myslniki w srodku wiersza smiesznie wygladaja 8)
No to dopisz jeszcze mój i kilka innych!Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Potwierdzam, że nieskuteczny AF jest przekleństwem tego modelu. Daję do porównania kilkunastoletniego EOS 620 w którym praktycznie ta przypadłość się nie zdarza. Szczęśliwie w 10D nieostre fotki po prostu się kasuje, ale zjawiska jako takiego to raczej nie eliminuje :wink:
I dodać do tego należy jeszcze FF/BF...
To jest teoria. Miałem taki pomysł ostatnio i żaden z 3 testowanych przeze mnie nowych egzemplarzy nie ostrzył poprawnie :? . Po co mi lepszy aparat, który gorzej działa? Zostałem więc przy 300D, pomimo tego, że ma również swoje wady.Cytat:
ale gdy cena uzywanego 10D siega ok 3200-3500zl to zdecydowanie mozna go postawic obok 300D pod wzgledem dylematu "co za ile"
Arkan
vitez - przepraszam za gramatykę - przez spory szmat czasu nie posługiwałem się językiem polskim.
--nie bardzo rozumiem dlaczego tak gwałtownie zareagowałeś..? :shock: - przecież to nie mój wymysł z ostrzeniem 10-tki !! :shock:
--tak się składa że w takim normalnym kraju ( jak Stany) można wziąść na próbę aparat - i nikt z tego powodu nie histeryzuje.- po prostu dajesz forsę i bierzesz aparat na tydzień..? - w Polsce tak nie można ?? :shock: - naprawdę nie wiedziałem.
-uważam że 10-tka jest niezłym aparatem,wierz mi.- ale jednocześnie uważam też że takie wpadki jakie ma 10-tka w pracy to bardzo,bardzo niedobrze.
300 tka jest prostą konstrukcją - ale PEWNĄ. - to wszystko.
-a zresztą., najważniejsza jest osoba fotografująca i jego zdolności.- a więc : NIE MARTW SIĘ ! 8)
ps. jeszcze raz przepraszam za gramatykę :lol:
ps ps. - a problemem jest nie tyle nawet że 10 robi czasami nieostre zdjecia - ale to że on INFORMUJE NAS że wszystko jest OK !! - i dopiero póżniej okazuje się że 'przeszedł obok'. - i TO WŁAŚNIE jest dla mnie katastrofą.- to musi być jakiś błąd konstrukcyjny w tym aparacie bo firmware 10 w 300-tce działa bardzo poprawnie i nie ma żadnych problemów z ostzreniem w 300-tce.