Poskrzypka liliowa
Biedronka 2
Hurmak olszowiec
Jaja
Mezalians
Wersja do druku
Poskrzypka liliowa
Biedronka 2
Hurmak olszowiec
Jaja
Mezalians
Ostrość generalnie we wszystkich mogłaby być lepsza.
Brawo za uchwycenie momentu składania jaj.
Biedronka sympatyczna.
Przepraszam za głupie pytanie ale w makro i w robalach jestem zielony niczym pasikonik:
1/ Bardzo mi się robaczki podobają
2/ Czy te kadry to oryginalne klatki czy też cropy? Mam na myśli np. te muchy wielkości Seicento... te obiektywy macro faktycznie dają takie powiększenia czy to cropy z fragmentu kadru?
Pozdrawiam!
Witaj.
Większosc zdjec to pełne kadry, niektóre to powiedzmy 80% naturalnego kadru. Ostatnie zdjecia ( biedronki, chrząszcz składający jaja) to połączenie Tamrona 90 i odwróconego Heliosa
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i nowa seria.
Ostatnio moimi modelami są Naliściaki to małe metalicznie ubarwione robaczki , które mają bardzo wkurzające przyzwyczajenie gdy tylko coś je zaniepokoi robią błyskawiczny opad na ziemie i leżą tam bez ruchu do góry brzuchem, oczywiście w trawie juz nie sposób zrobic im zdjecie. Jak by tego było mało uwielbiają sobie siedzieć na pokrzywach..
Naliściak 1
Naliściak 2
Naliściak 3
Naliściak 4
Pokłon ( nie wiem co to za owad)
Koziółka
Biedroni sex
Zdjecia naliściaków i biedronek zrobione Tamronem + Raynox 250
Ogrodnica niszczylistka
Szczerbatek punktowany 1
Owad anonimowy , może ktoś wie jak się nazywa
Ciemnogranatowy pluskwiak ( niestety nazwy nie znam)
Szczerbatek punktowany 2
kawałek dobrej roboty, ja próbowałem łączyć z raynoxem, ale bez statywu nie da rady.
Nie ucieka Ci temat zanim zdążysz rozłożyć sprzęt?:)
Seria czerwcowa
Mucha
Mucha na różowym
Ćma
Konik
Larwa biedronki ajzatyckiej 1
Larwa biedronki azjatyckiej 2
Poczwarka - Biedronka ajzatycka
Wszystkie zdjęcia zrobione zestawem Canon 40D, Tamron 90 Di + Raynox 250 + dyfuzor na lampę
Naliściaki b. fajne!, no może bez tego różowego tła:) Za muchami nie przepadam, ale to pierwsze mnie się podoba, natomiast przy ostatnim razi mnie nieco ten refleks na pancerzyku biedronki.
ps: niezła ostrość jak na strzały z ręki - gratulacje (za całokształt)!:)
Przerywnik w robalach
Pąk tulipana
Bez czarny - pąk kwiatowy