11.
Wersja do druku
Co do zdjęcia to za mało światła na oczy i przyciąłbym góry jeszcze troszke.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak na szybko wykadrowane i oczka jaśniejsze i poprawiony kolor:
http://img140.imageshack.us/img140/1095/samanta2.jpg
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Albo można i tak, dodana winieta, wyostrzone oczy, wybielone zeby ;)
http://img141.imageshack.us/img141/794/samanta3.jpg
Tak, wiem troche za duża winieta ;p
Kadr lepszy w oryginale, ale balans bieli ładniejszy w 2 zmienionym przez LionOfJudah. Ale ja się nie znam:)
dzięki za poprawę :) oczy w oryginale już były rozjaśnione, zawsze staram się by ingerencja w PS była jak najmniejsza dlatego nie rozjaśniałem ich aż tak bardzo :) w drugim przerobionym przez Ciebie podoba mi się balans bieli :)
Zresztą warunki przy robieniu tego zdjęcia nie ciekawe były :P tło to drzwi, światło odbite od koca termicznego który był zawieszony po mojej lewej stronie, na dodatek lampa to 380EX czyli brak obracania lampy na boki i wymusiło to na mnie pionowe kadrowanie by odbić światło :/
Sam stosuje "blende" z koca termicznego:D Ale masz bonus bo ja nie mam lampy;/ Ale za jakies 2 miesiące kupuje sobie 430 EX II chyba ;)
lampa niestety nie była moja :( i oddać musiałem, ale przymierzam się również do lampy w najbliższym czasie :) za dużo ujęć ucieka przez brak lampy :/ na więcej straconych zdjęć sobie pozwolić nie mogę, dlatego lampa musi być :)
pozatym nie wyrabiam już z chętnymi osobami na sesję, i przez najbliższe 2 - 3 miesiące co weekend jest ktoś na sesję (uwzględniając już to że części z osób coś może wypaść) :)
za jakiś czas powrzucam fotki z nowymi osobami ;) a jest tego sporo ;)
W 12 i 13 troszkę bokeh rozprasza. 14 może za bardzo z góry i lekko ocieplić. Ogólnie ładne portrety i fajnie się ogląda :)
W kazdym przesadziles z bialkami oczu. Nie lubie gdy widze efekty korekcji komputerowej na zdjeciu. Poprawic niedoskonalosci powstale podczas wykonywania ujecia, ale tak zeby wygladalo wciaz naturalnie. Faktura skory rowniez zatracona, ale tu tragedii jeszcze nie ma. Podobaja mi sie kadry 12 i 15.
białka oczu nie były specjalnie traktowane, chyba że brać pod uwagę korektę kolorów i poziomów na całym zdjęciu :) tylko lekko tęczówki poprawione - ale raczej jak najdelikatniej :)