Jurek ty chyba musisz im nasmarowadz dzwi bo skrzypia:)
Wersja do druku
Jurek ty chyba musisz im nasmarowadz dzwi bo skrzypia:)
Pisząc post przypuszczałem, że tak się to może skończyć :mrgreen: Nie dokładnie to miałem na myśli, ale nie narzekam ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Aha, chodziło Ci o macro? :DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
No dobra, na życzenie, poniżej. Przypominam, że to zwykła Minolta Z10 bez żadnych specjalnych obiektywów, soczewek, mieszków itp. głupot. Po prostu ostrzy od 4 cm i tyle!
To zdjecie makro zrobione Z10 ? ;) , chyba zainteresuje sie tym modelem i ta tematyka zdjec ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Btw fajny akcent regionalny na zdjeciu - az spojrzalem gdzie Jurek mieszka i sie nie zdziwilem - Gdansk .
Dziękuję za uznanie :D Przekażę małżonce, bo to ona osobiście robi takie cuda z bursztynu. Przepraszam za kryptoreklamę, a moderatorów za cierpliwość przy akceptacji tego wątku EOT i już mnie nie ma...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
A nie myślałeś o kilku dobrych stałkach? zastanawiam się czemu tak wielu z Was w ogóle możliwości robienia stało-ogniskowymi nie rozważa, a dążycie do doskonałej jakości zdjęć. Tak, zoomy są coraz lepsze, ale od stałek nigdy lepsze nie będą. Wdziałem masę fantastycznych zdjęć robionych stałkami, mam kilku znajomych którzy w ogóle zoomów nie używają i robią zdjęcia zarówno reporterskie jak i artystyczne. Myślę, że warto się nad tym czasem zastanowić.
pozostaje pytanie - kto z tu obecnych robi na tyle duze formaty aby zasmakowac jakosci stalek? :) jak narazie, ja nie toleruje niczego ponizej 30x45cm... i wcale nie trzeba robic zdjec stalka aby taki format wygladal dobrze :) ... a co wiecej - nawet nie musi byc to L-ka ;-)
Widziales watki o hot pixelach czy FF/BF ? Sporo cyfrakowiczow oglada zdjecia w 100% powiekszeniu na ekranie byle zauwazyc kazda niescislosc ostrosci albo kazdy brzydki pikselek ;) - a to wlasnie sa "duze formaty" 8) . Bo gdyby ogladali zdjecia "normalnie" czyli pomniejszone do wielkosci ekranu to o wiele mniej wrzodow by sie nabawili (tak samo odbitki normalne - czyli powiedzmy 20x30 i ponizej).Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Polecam stalki od systemu M42. Z przejciowka (za 40-50 zł) dobrze pracuja z analogowymi eos-ami, a slyszalem, ze takze z cyfrowymi.
Myslalem... 14mm/2.8 L wraz z 85mm/1.2 L pieknie wzielyby w objecia podstawowe szklo pod tytulem 24-70mm/2.8 L... wiecej do szczescia nic by mi nie bylo potrzebne (nawet FF bylbym w stanie w takiej sytuacji olac i zostac przy cropie 1.6 :D)Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
Zastanawialem sie, nawet nie czasem a czesto... i z tego zastanawiania sie wyszlo mi, ze... nie mam szelestu na w/wym szkla :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
A nawet jakbym mial, to i tak pewnie bym go na nie nie wydal ;-)