Hmm, to znaczy, że nie ma rytualnej walki o dobre miejsce przy barierkach? :)Cytat:
Zamieszczone przez Stryjek
Wersja do druku
Hmm, to znaczy, że nie ma rytualnej walki o dobre miejsce przy barierkach? :)Cytat:
Lotnisko w Góraszce i teren jest własnością prywatną P. Niemczyckiego.
Program pokazów jest praktycznie identyczny w Soboty i w Niedziele co najwyżej moga róznić sie kolejnością.
Czasami bywają wyjątki jeżeli któryś z zaproszonych samolotów przyleci w ostatniej chwili.
Pokazy są rózne,raz ciekawe innym razem mało interesujące.
Piszę to w perspektywie ostatnich kilku lat. Wszystko zalerzy kogo uda im sie ściągnąć na pokazy.
Na mnie najwieksze wrażenie zrobił kilka lat temu Being 767 Linii Lotniczych Niemczyckiego "White Eagel" przelatujący na bardzo niskim pułapie nad płytą lotniska.
Przez ostatnie kilka lat były zawsze problemy z pogoda w czasie góraszki.
Wszystko zapowiada sie że i w tym roku nie bedzie pieknie.
Zaręczam Ci poradzisz sobie :))Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Niestety nie będę miał przyjemności - ale na pocieszenie w weekend do Genewy przylatuje Super Constellation :) Już sobie wyobrażam te tłumy przy pasie i samochody zatrzymujące się z pytaniem "co się stało, jakiś wypadek?" :mrgreen:Cytat:
Więc będę jednak w sobotę, ale na konkretną godzinę nie mogę się umówić, bo nie wiem, jak dojadę, pewnie będzie to koło 9-10 skoro nie ma wojny o miejsca :>
Jak się na miejscu zbierzemy? Po awatarach będziemy się poznawać?
No, widze dzisiaj od rana przelatujące nad moim domem ciężkie śmigłowce wojskowe, oraz kilka cywilnych mniejszych maszyn. Dwa takie skurczybyki bojowe zatrzęsły szybami w mojej chatce i wystraszyły moje kociambry.
To co, macie jakiś pomysł na rozpoznanie się?
Jakby były koszulki "Canon-board.info photo team" to by nie było problemu ;)
Co do programu:Cytat:
http://www.piknik-goraszka.pl/piknik_program.php
No nie wiem czy tak optymalnie, biorac pod uwage ruch w okolicy godziny 11 to moze juz byc po kilku fajnych pokazach -- np. Anakondy (wiem, Ci co bywaja na pokazach widzieli setki razy ;P) -- choc ponoc Anakondy moze nie byc (nie potwierdzona informacja). O Mustangu juz nie wspomne :> Coprawda o 15:45 ma byc powtorka ale pogoda znow moze byc tak "wspaniala" jak w zeszlym roku -- progrnozy nie sa zbyt ciekawe (oby sie nie sprawdzily)...
Co do pchania sie do barierek -- wcale tak pieknie nie jest -- do dzis mam zdjecie pukla wlosow zamiast 2 amerykanckich zolnierzy na blackhawku ;] ;] O statycznej juz nie wspomne... z rana zdecydowanie sa lepsze warunki aby nie miec nikogo w kadrze bo i tlumu jakby troche mniej. Ale to moje zdanie a na Goraszce jestem od 4 lat ;]
Albo chociaz jakies plakietki czy naklejki...Cytat:
Zamieszczone przez snow