Dawno się tak nie ubawiłem! To lepsze niż "Kapitał" Marksa i dzieła zebrane A. Michnika razem wzięte!Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Wersja do druku
Dawno się tak nie ubawiłem! To lepsze niż "Kapitał" Marksa i dzieła zebrane A. Michnika razem wzięte!Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
A ja mam ten BF na 70-200 f/4 L. No to chyba mam prawo byc niezadowolony. Zreszta identycznie jest na tamronie 28-75 i (o dziwo) na EF 20-35. Wszedzie rowno 2 cm. Ze statywu, 45 stopni itd.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Nie zrozumiałeś chyba sensu mojej wypowiedzi. Zapewniam cię i mam na to dowód w postaci własnych, codziennych doświadczeń - w każdym miejscu każdy pracuje tak, jak się od niego wymaga (no chyba, że nie i wtedy traci pracę). I winę za poziom jakości obsługi w serwisach renomowanych firm w Polsce ponosi szefostwo tych firm na odpowiednio wysokim poziomie, zazwyczaj zagraniczne. Nic do tego nie ma polska czy inna mentalność itp., takie są zasady gry.Cytat:
Zamieszczone przez MarekC
A dlaczego pytasz traktują nas inaczej, gorzej? Bo nie mamy wyboru, i to jest to co pozwala im bezczelnie czerpać zyski bez zapewnienia odpowiedniej jakości.
taki mały przykład - czy myślisz, że we Francji Careffour i Geant słyną jako firmy wykorzystujące pracowników i oszukujące klientów na pseudopromocjach lub towarach o zniżonej jakości? Odpowiedź znasz, ale powiem sam - nie, są to renomowane, popularne marki cieszące sie dużym zaufaniem. To rynek kształtuje kulturę biznesową a nie odwrotnie.
Kubaman,
Nie chciałbym na forum o dSLR Canona pisać na tematy poruszane przez Ciebie, bo byłby to absolutny OT. Odpowiem Ci tutaj, a jeśli zechcesz ze mną dalej na ten tema dyskutować, to proszę na priv lub e-mail (z powodów o których wyżej). Mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie za to ;-)
Ja z kolei na własnej skórze przekonałem się (nie pracuję długo, bo od 1991 w kilku firmach) o prawidłowości powiedzenia "jak cię widzą, tak cię piszą". Przyjeżdża Niemiec, Francuz, Fin, czy ktokolwiek inny do naszego pięknego kraju. Widzi jakieś zacofanie w stosunku do jego pieknego kraju i zachodzi w głowę "jak oni do tego dopuścili??". Zaczyna rozmawiać z ludźmi, a jako cwany gościu i dobry obserwator widzi, że żadnemu z Polaków nie zależy by dać z siebie wszystko dla poprawy tego wizerunku. Widząc to zastanawia się po co inwestować tu masę kasy w super technologie, najlepsze modele, najlepszy towar, dobrą obsługe Klienta ?? Łatwiej dać w łapę komuś, niech wszystko zorganizuje: nie produkcję, tylko handel gotowymi produktami. Później wystarczy utzrymywać najniższy akceptowalny dla danej firmy poziom i jest dobrze.
Tu wracamy do słów Viteza, który nakłania nas do zachowywania się jak wymagający Klient, nie zaś jako niewolnik poprzedniej epoki. Gdyby tak zachowywała się większość z nas rodaków, to Canon, Nikon, ....., musieliby podniejść poziom jakości i towarów i usług na zasadzie "nec Hercules contra plures" (i Herkules *** jeśli przeciw kupa). jeśli zaś nadal będzie nas cieszyć to że mamy wyrób renomowanej firmy i nie będziemy wymagali niczego ponad to, nic się nie zmieni i zostaniemy tym gorszym światem. To jest równiez powód dla którego popieram krecia w jego kruciacie. gdyby podobnie - zamiast tylko biadolić na forach i grupach dyskusyjnych - zachowywała się większość niezadowolonych klientów, być może canon zostałby zmuszony do otworzenia sieci dobrych serwisów w całym kraju
"Aaaa, Pan redaktor? Do Wisły się zruca."Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Czytałeś i w związku z tym masz porównanie czy po prostu konfabulujesz?
Zresztą to bez znaczenia. Uważam, że generalnie krucjaty są strasznie... średniowieczne? Zamiast rewolucji - ewolucja.
Co Ty? Nie widzisz tego co sie dookola wyrabia? Staram sie jakos wpasowac w to co nadchodzi :confused:Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
A tak BTW, moze juz czas jakos sie zorganizowac? Wiem, ze to kolejne odgrzewanie tego pomyslu, ale ja to mowie calkowicie powaznie. W "aporcie" mam gotowy statut innego stowarzyszenia. Co prawda jest ono dla tych co szukaja skarbow ale dopasowanie w zakresie celow i zadan (czyli ideologii) to zaden problem. Ma te zalete, ze zostal zarejestrowany. Moj pomysl dotyczy tego, zeby stworzyc jakas organizacje, ktora moze byc sformalizowanym partnerem chocby dla C.pl
Odebralem aparat z serwisu. No i..... zglupialem. Tak dla pewnosci (a moze raczej z ciekawosci) pstrykanlem kilka dekielkow. Iso 400 , 800. Czas ustawilem raz na 30' a raz na 15'. I szok. Przy czasach 30' dead/hot =0/0. Natomiast 15' hot'ow jest raz 6 (iso 800) a innym razem 11 (iso 400). Aparat prosto z serwisu i po kompensacji pikseli. Tak zapisali w karcie gwarancyjnej. Zupelnie nie wiem co to oznacza (wynik testu). Mam co prawda w sobie determinacje na pyskowki z c.pl tylko nie chce wyjsc na balwana. Zwlaszcza w kontekscie co powyzej bylo o krzemie, matrycach, mapowaniu itd. A juz kompletnie mnie zaskoczyly te wyniki. Przyznam, ze o ile z takim bf/ff to sprawa jest w miare prosta to z tym nie wiem jak sobie poradzic mentalnie. No niby mozna olac i robic zdjecia ... Ale co takie wyniki oznaczaja? Oprocz tego, ze sa :shock:
Ile byles bez aparatu?
Dlugo - 2 tygodnie