-
Pierwsza seria zdjęć najbardziej przypadła mi do gustu:) 2,4 i 5 - rewelacja! Drugie zdjęcie ma w sobie coś magicznego, bajkowego...Tylko róży żal uciętych płatków:( I może nie dawałabym jej tak na środek.
W drugiej serii przeszkadza mi kadrowanie. Wszystko na pół lub w centrum. I o ile w 3 to pasuje, to np. 1 można by było dać trochę więcej nieba lub wody...
Ta ławka była przeniesiona specjalnie na środek rozumiem? Hm. Nie bardzo wiem dlaczego...Bo jeśli na fotce chciałeś oddać głębię oddalających się lamp, to mi ta ławka wszystko zasłoniła. Ale może to ja nie kapuję.
2 wydaje mi się poruszona. 3 - ładna. Taka pocztówkowa;)
Zdjęcia drzewa super. Zwłaszcza 1.
Przy kowalu bezskrzydłym ostrość faktycznie trochę poszła na tułów, zamiast na głowę. Rozumiem jednak, że takiemu robalowi nie można wytłumaczyć, żeby się uśmiechnął do zdjęcia:-D
Spośród panoram (z resztą bardzo fajnych:)) wg mnie najlepiej wyszły "sarny na spokojnie". Głowiena trochę mało ostra a krzywaczki mogłyby mieć więcej wolnej przestrzeni przed sobą, bo chyba nie mają gdzie lecieć;)
O podpisie i HDR już nic nie wspomnę :) Ogólnie gratuluję cierpliwości do zwierząt. Ja jej nie posiadam:(
POZDRAWIAM!
-
dziękuję angie!
nad kompozycją postaram się popracować... różnie z tym bywa
za często kadruje na środku zamiast w mocnych punktach
Ta ławka była tam na stałe... nikt jej nie ruszał:-D
przez całe molo na samym środku stoi rząd takich ławek ustawionych na przemiennie jedna w jedną stronę, druga w przeciwną, więc ja tu nic nie przestawiałem
zdjęcia były robione ze statywu i z wężykiem więc nie sądzę żeby były poruszone ale po zmniejszeniu zdjęcia może to faktycznie wyglądać na mało ostre!
przy głowience ta sama sytuacja-po zmniejszeniu muszę porządnie wyostrzać bo później wygląda jak wygląda!:oops:
Podpis faktycznie był okrutny-wstyd, ale poszło i tyle
a co do HDR to rzecz gustu/jednym się podoba innym nie
Dzięki i zapraszam ponownie
-
kolejna partia przyrodniczych...
1.
ostrość nie wypadła dokładnie w punkt-niestety
2.
kolejna kura bażanta:
3.
szarak...
4.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
trochę inna stylistyka:
5.
-
.
Numeruj w kolejności.
5. (ta 2) podoba mi się - ale ja się dopiero uczę, w pozostałych z 2 serii chyba coś nie tak z ostrością znów? Niech się bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki wypowiedzą.
-
wracam do poprawnej kolejności:
powyższe-
1(14)
2(15)
3(16)
4(17)
5(18)
a teraz wrzucam kolejne
19.
mam wrażenie że te zdjęcia są nieco nie ostre po wrzuceniu ich na serwer
po zmniejszeniu jeszcze wyostrzam ale i tak coś mi nie gra... pozostawiam pod ocenę
20.
i w czerni i bieli:
21.
-
19 i 21 bardzo mi się podobają :)
-
dzięki Rrrr
wrzucam jeszcze jedno z tego weekendu:
22.
stał w cieniu więc dlatego tak się odcina na tle tego jasnego jęczmienia...i trawy w tle..
-
21 świetne. Baśniowe...:D Pozostałe też ok. Zwłaszcza 19:)
ps. u mnie są ostre, a nawet jeśli nie są, to nic mi nie przeszkadza:)
-
koziołek najlepszy choć dużo przepaleń masz na fotach
-
19 i 20 najciekawsze , no i cos faktycznie z ostroscia jest nie tak , ale mimo tego sa najlepsze :)