3 zdjęcia 50zł
Wersja do druku
Widzę że dyskusja dawno odbiegła od tematu, pozwolę więc sobie dorzucić trzy grosze ;-)
W tym roku trafiło mnie dwoma komuniami, mojej chrześnicy i córki, na obydwu będę musiał zrezygnować z robienia zdjęć w kościele - nie dla tego że pogodziłem się z narzuceniem monopolu, że przestraszyłem się księdza itp., tylko dla tego że rodzina boi się awantury. A że z rodziną się nie walczy, pozostaje mi mieć nadzieję że ktoś nie spartaczy zdjęć.
Nie wiem kto będzie robił zdjęcia u mojej córki, ale akcje z fotografem u chrześnicy dosłownie mnie rozwalają - po ubiegłorocznej komunii gość się obraził i powiedział że nie będzie już robił takich imprez bo ktoś zrobił mu awanturę że jego dzicko znalazło się na tylko czterech kiepskich zdjęciach. W tym roku rodzice musieli go UPROSIĆ żeby obsługiwał kominię, w końcu ŁASKAWIE się zgodził, ale powiedział że jeśli zobaczy kogoś z aparatem to wyjdzie i tyle go zobaczą. Tak panowie nie ma to jak być małomiasteczkowym fotopstrykiem.
Dla czego ja nie robię tych zdjeć? Bo o wszystkim dowiedziałem się w połowie ubiegłego tygodnia, a komunia jest za tydzień. Nie planowałem też obsługi całych imprez bo kiedyś przyjąłem sobie zasadę nie zarabiania na dzieciach, pozwala mi to zachować dystans i nie patrzeć na nie jak na szeleszczące banknoty.
Pozostaje jeszcze jedno pytanie - dla czego się ciśnienie mi skacze? Bo wiem że żaden komunijny fotograf mający do obskoczenia kilkadziesiąt dzieciaków nie skupi się na uchwyceniu emocji i przeżyć związanych z pierwszą komunią, które będą odczuwały moje córki. Nie będzie miał na to czasu.
...był bym zapomniał - ten małomiasteczkowy fotopstryk będzie też nakręcał film
facet mi nie tylko dziś bezczelnie zalazł za skórę wielokrotnie pozujac plecami w najważniejszych momentach, ale jakoś juz myślę, że dosć... Kiedyś na tym forum juz podawałem linka...
Prosimy o raz jeszcze!!!:wink:
dałem kiedyś negatywy z nart w Alpach kumplowi co razem byliśmy na wyjezdzie. Ja wołałem w KR. -zdjęcia piekne, a on oddał właśnie tam bo to jego kumpel był.Kolor śniegu soczyście niebieski...:( Nie wiem jak mając autoryzowany punkt fuji,mozna sobie na cos takiego pozwolić..??