Cos chyba sie namieszalo?
Ja mam C4 i uzywam do 580EX
i wyglada na to ze C4 pasuje do 580EXII i do 580EX.
Natomiast C2 tylko do: Canon 299, 540EZ & 550EX takie info jest w B&H
Wersja do druku
ja swój wywód oparłem na info ze strony Garrego
z której wynika ze C2 i C4 roznią sie wymiarem na szerokość
przyczym C2 pasuje na szersze 70-79 a C4 na węższe 70-73
skoro C4 jest do 580EX więc C2 pokrywając zakres C4 w całości z zapasem w góre, powinna też pasować na 580EX pomimo że jest dedykowana do 580EXII
ja ew. zmiane lampy kierowałbym tylko w strone 580EXII więc upiekłbym 2 pieczenie skoro jest jak myśle, może ktoś to może sprawdzić czyli wetknąć C2 na 580EX ?
pozdrawiam
Ja mam C4 i pasuje na 580EX
B&H podaje ze C4 jest dedykowane do 580EX II
http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._II_Flash.html
w B&H podaja jaki model do jakiej lampy:
- The C4 model is compatible with:
Canon 580EX, 430EZ
Sony HVL-F32X
Vivitar 730AF
- The P2 & C2 models are compatible with:
Canon 299, 540EZ & 550EX
Minolta 5600
Pentax AF500FTZ
Quantaray QTB-7500A, QDC-900/900WA, QTB-9500A
Jesli ma ktos C2 to niech sprawdzi z dostepmymi lampami?
towersivy o ile można prosić to idealnie by było gdybyś zrobił zdjęcie (np. portret) osoby, goły palnik od sufitu, garym nr. 1 i 2.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ps. O ile to nie przegięcie, to super by było w dzień i przy świetle żarowym. Ale nie wiem czy nie przesadziłem bo na gwiazdkę za późno ;)
Jesteście pewni że chcecie kupować oryginalną wersję? Nie ukrywam, że mogę załatwić nieoryginalną, która patrząc na te zdjęcia różni się tylko nadrukiem "Gary Fong". Myślę że przy tak dużym zamówieniu cena byłaby na pewno o wiele korzystniejsza - no i trzy kolorowe nasadki (nie licząc podstawowej, białej) są w zestawie. Mogę zorganizować dyfuzory do wszystkich rozmiarów lamp.
Też byłbym zainteresowany. Czy oryginałem czy nie, to osobna sprawa. Zawsze możesz jednak zrobić jednorazową ofertę dla grupy :)
OK, więc moja oferta wyglądałaby tak:
- za jeden dyfuzor z czterema nakładkami (orange, yellow, blue, white) - 139zł
- wszystkie rozmiary lamp, nawet do Nikona :)
- na życzenie faktura VAT, bez zmiany w cenie
- termin realizacji - ok. 3 tygodni od zamknięcia listy - być może nawet szybciej
- brak ryzyka - sprowadzam wszystko jako firma, każdemu udostępniam moje pełne dane i jestem 24h/dobę dostępny pod telefonem i mailem
Jeśli jesteście zainteresowani, piszcie śmiało. Z pewnością do jakiegoś konsensusu dojdziemy :)
Propi te twoje są na rzep czy dopasowane. Główne zastosowanie to śluby, może ktoś się wypowie jak się sprawdza podczas reportażu, fajnie gdyby były poparte fotami. Te linki z filmikami Garego Fonga jakoś średnio wiarygodne jak dla mnie, wolę opinię zwykłego użytkownika niż producenta sprzętu.
Witam.
1. Mam pytanie czy np lampa z GN 20 (stary sunpak) da radę z taką nakladka oświetlić dobrze pomieszczenie np do 4-5 m ???
2. Czy wogóle będzie możliwość zalożenia takiego czegoś na tę lampę rozmiary : 32mm x 57mm ???
PS. zjęcia tej lampy są w tym wątku : http://www.canon-board.info/showthre...ghlight=sunpak