http://www.soundblimp.com/canon.htm
v
http://www.dpreview.com/news/0710/07...eezeremote.asp
Wersja do druku
I jak podoba się wyciszenie? Chyba łatwo się to zdejmuje więc można wszystkie ustawienia zmieniać.
było już wcześniej, ale dzięki
mam starą walizkę, trochę większą :shock: ale co tam. Wywiercę otwór na obiektyw, wypcham steropianem i jak znalazł ;)
Tymczasem chyba zrezygnuję z kupna kompaktu, bo wszystkie mają albo dużo szumów, albo jakieś dziwne odszumianie, mniej więcej jak filtr Watercolor z ps
To nie jest takie złe. Dużo osób z tego korzysta. Zawsze zostaje laptop i 40D na podglądzie z samą migawką bez lustra, a AF z komputera.
Ja mam F31fd
Tutaj masz miniaturke przy ISO 3200 1/5s
Na FotoArtFestival Bielsko Biała 2007.
Wykład Naomi Rosenblum.
crop 100%
Nie wiem czego oczekujesz, do pamiatek to sie nadaje, ale w tych aparatach program odszumiajacy dziala juz od ISO 100. Ze wzgledu na odszumianie aparat jest przeznaczanony do zdjec glownie reporterskich. ISO 400 to granica, dalej jest hardcore.
Z betonowego opakowania ze statywem z wieży Eiffela? :shock: :wink: Poważnie, to walizeczka jest bardzo ok, myślę o tym.
Pisałem od początku, że właśnie migawka daje ten dźwięk, który mi przeszkadza. Jak porównam migawką z 1DMkIII z 40D, to dam znać, ale nie wierzę, żeby w 40D była ona cichsza w opcji silent mode.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to właśnie jest nie do zaakceptowania, duze ziarno widac nawet bez powiekszania, a przy powiekszeniu widac to dziwne odszumianie. Ja juz nawet nie mowie o 3200ISO, tak jak napisales, powyzej 400 jest masakra.
Wynika to z konstrukcji i kompromisów aparatu kompaktowego i się tego nie przeskoczy. W żaden sposób nie osiągnie się takiej jakości jak z lustrzanke, chyba, że zwiększy sie wymiary kompaktu... ale wtedy to już nie będzie kompakt tylko duży normalny aparat. A jeżeli duży normalny aparat to czemu bez zmiennych obiektywów? No właśnie - i zostaje lustrzanka.
Ja polecam "wygłuszenie-walizkę", nie z własnego doświadczenia, ale powinieneś to wypróbować. Może ktoś w Polsce da ci zobaczyć jak to się dla ciebie sprawdza.