Dobra decyzja. :D
Wersja do druku
Dobra decyzja. :D
Niestety taka 17 z dużą dziurą kosztuje ponad 3balony.
Moja żona już nie jest zadowolona, że tyle na aparat wydaję a tu jeszcze jakieś okulary!
W Zenicie tego nie było.
Jedno szkło 57 (ani AF, ani IS, ani nic - tylko kilka rys -zamiast filtra zmiększającego)
Moze Zenitar 16mm 2.8 na M42? Nie wiem jak z jakoscia, ale od cholery tego na Allegro i jakos ostatnio rzucil mi sie w oczy. Kosztuje az 500zl ;)Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Ale teraz teoretycznie mam już CANONA 10D. (wtorek 20.00 odbieram).Cytat:
Aszu napisał:
Myślę jeszcze o jakimś krótkim obiektywie może 17-... ale z dużym światełkiem.
Moze Zenitar 16mm 2.8 na M42? Nie wiem jak z jakoscia, ale od cholery tego na Allegro i jakos ostatnio rzucil mi sie w oczy. Kosztuje az 500zl
Z Zenitem się rozwiodłem. na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale są przejściowki z EF na M42... więc szkła możesz zostawić ...
to gratulacje i zeby za duzo 'death pixels' nie bylo :wink: bo ci zdjecia nie wyjda :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Ja napisalem o tym szkle do Canona 10D - jesli szukasz taniego, jasnego, szerokiego kata to przejsciowke na M42 i ten obiektyw.Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Chyba ze wraz z rozwodem z Zenitem rozwodzisz sie z manual focusem i manualna ekspozycja, wyrzucasz manualne szkla i polegasz tylko na AF i swiatlomierzu ;)
Ależ tu sprzętologia się rozwinęła ???? Powiem jedno - to nie aparat robi zdjęcia - potrzebny jest fotograf. Zdjęcia powstają w głowie a wszystko inne to tylko narzedzie do przeniesienia tej myśli by pokazać innym. U mnie sprzęt jest wynikową niezbędnego do pracy i pasji stąd nie sprzedam analoga Eos33 bo uwielbiam slajdy, cyfra w studio to wynik oszczędności i wygody pracy.
[ Dodano: 24-06-2004 ]
Z tym rybim okiem rosyjskim to jak z ruletką rosyjską :) Co do wcześniej wspominanego Canona 50 mm 1.8 poszukaj dobrej I wersji z metalowym bagnetem albo kup nowy f1.4.
By odpowiednio przekazac swoj pomysl innym trzeba odpowiednie narzedzia wybrac. Plastikowym mlotkiem szafki nie sklecisz. Sprzetologia jest potrzebna - by dobrac soebie jakim wlasnie sprzetem w najlepszy mozliwy, albo w wystarczajacy sposob mozemy swoje hobby uprawiac. I nie ma co sprztologii krytykowac - pokaze ktos fajne zdjecie i zamiast go dopytywac "a czym to zrobiles" - wystarczy zajrzec tutaj, natomiast wypadaloby oprocz pytania "czym" zadawac rowniez pytanie "jak" (pomysl, nastawy, akcesoria, pzygotowanie, godzina, miejsce itd itp).Cytat:
Zamieszczone przez DarekSzu
W zwiazku z zakupem blyskacza zestaw mi sie powiekszyl:
- Canon EOS 300D
- Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6 (KIT)
- Canon EF 55-200 f/4.5-5.6 II USM
- Canon SpeedLite 550EX
poza tym w odstawce: EOS 10 + Sigma 28-200 f/3.5-5.6 DL Asph
dodatkowo pierdółki:
- LowePro MiniTrekker AW
- XDrive II 30GB
- Jakis mniejszy toploader/cos_innego w planach (tylko co...)
Nic, szczegolnego, ale dla moich pociągów musi starczyć ;)
Pozdro.