Mnie to najbardziej ##@!#!# ludzie bawiący się serwisami typu snajper.pl - to cwaniactwo właśnie powinno być piętnowane a nie jasne ustalanie ze sprzedającym interesującej go ceny.
Wersja do druku
Mnie to najbardziej ##@!#!# ludzie bawiący się serwisami typu snajper.pl - to cwaniactwo właśnie powinno być piętnowane a nie jasne ustalanie ze sprzedającym interesującej go ceny.
Cwaniactwo?!
Łamią jakiś punkt regulaminu?....
Licytujący ma prawo domagać się wycofania przebicia jak mu nie pasuje a sprzedawca... nie może zakończyć aukcji KIEDY CHCE?!
Robi się to na co pozwalają luki w przepisach Allegro które: samo je tworzy, samo z nich korzysta i robi to DLA PIENIĘDZY.
Podobnie jak sprzedający.
Czytam to wszystko i nie wierzę - to dopominanie się o "prawo i sprawiedliwość" z pozycji własnej korzyści! Jakie oreślenia: "sprytny" , frajer"...
Sam już nie wiem: prima aprilis czy Portal Zawiedzionych Kupujących?!
MACZKUS!
nie daj się nabrać :-)
No przecież to nie jest portal "Radia z ludzką twarzą" :-)
Dziś Prima Aprilis!!!!
jest na to proste rozwiazanie, trzeba zalicytowac minimalna kwote a reszte pozostawic snip...erowi:)
polecam http://www.snip.pl (jest najdrozszy, ale byl pierwszy i dziala niezawodnie)
ps. w sumie im mniej osob korzysta z takich narzedzi tym latwiej jest za ich pomoca wygrac wiec nalezy sie cieszyc ze nie wszyscy sa przekonani, piekno jest w roznorodnosci ludzkich zachowan:)
...litości...
OSZUKANY?!
Spora część tej dyskusji z jej odbieganiem od meritum ( CZY KORZYSTACIE?) jest o d... potłuc - wylewaniem żałości "...bo myślałem że już zrobiłem interes swojego zycia"
Bo ze SNIPEM czy bez - wygrywa ten co zadeklarował że zapłaci najwięcej!!!
..jako "czasemsprzedający" popieram :-)
Chyba ci sie cos pomyliło z handlem na bazarze pod halą targową .
Na aukcji końcową cene ustalają kupujący. No chyba ze ustawisz oferte na "kup teraz" - ale to jest sprzedaz a nie aukcja.
Ze snajperką czy bez - bez znaczenia i tak decyduje popyt i podaż.
Co to za roznica kiedy zalicytujesz - recznie, minute przed koncem aukcji czy automatycznie w ostatniej chwili.
Jak podasz za malą kwote - zawsze ktos cie moze zdązyc przelicytowac.
Bawiac sie w snajpera decydujesz sie na kalkulacje - "za ten towar jesli mi zalezy moge dac max..tyle i tyle" a nie "moze uda sie przebic o 2zl i kupic taniej" - bo nic nie kupisz (z reguły nie obserwujesz bieżącej licytacji).
Widzialem nie jedną aukcje gdzie kilku "snajperów" wywindowalo cene niebotycznie. Czasem zdarzy sie cos kupic w ostatnim momencie za grosze - widocznie nie bylo popytu i tyle.
Z punktu widzenia kupującego jak i sprzedającego "snajperka" wcale nie jest taka zła. Ma swoje dobre i zle strony.
A wypisując teksty o cwaniactwie obrazasz ludzi. W końcu jest to instrument legalny, dostępny dla każdego.