Na poczatku zaznacze ze apple organiczie nie lubie.
Te wszytkie srajpody, srajfony i tereaz ajTv przyprawiaja mnie o mdlosci.
Nie raz slyszalem opinie ze prawdziwe apple sie "skonczylo" w momencie premiery ipoda - znaczy ze olewke roibia na komputery i ze swiecidelkami sie tylko zajmuja. Jak w kazdej bdurze i w tym musi byc ziarnko prawdy, wystarczy zerknac na ostatnia note prasowa apple o opoznieniu Leoparda.
U nich zawsze wszystko bylo jak u muflona, znaczy jak w zegarku, a tu taka obsuwa terminowa z nowym oesem. No prawie jak windows.
Ale ja nie o tym przecie mialem pisac.Cytat:
iPhone has already passed several of its required certification tests and is on schedule to ship in late June as planned. We can’t wait until customers get their hands (and fingers) on it and experience what a revolutionary and magical product it is. However, iPhone contains the most sophisticated software ever shipped on a mobile device, and finishing it on time has not come without a price — we had to borrow some key software engineering and QA resources from our Mac OS X team, and as a result we will not be able to release Leopard at our Worldwide Developers Conference in early June as planned. While Leopard’s features will be complete by then, we cannot deliver the quality release that we and our customers expect from us. We now plan to show our developers a near final version of Leopard at the conference, give them a beta copy to take home so they can do their final testing, and ship Leopard in October. We think it will be well worth the wait. Life often presents tradeoffs, and in this case we’re sure we’ve made the right ones.
djtermoz - ze wszytkimi przez ciebie wymienionymi zaletami zgadzam sie jak najbardziej i sam bym cos tam jeszcze dodal ale zeby nie bylo za slodko to ja moze kilka wad wymienie, ktore pominales a ktore uwazam za warte wzmianki.
Safari - no lux falbana, toolbary sie nie pakuja, syfu nie czerpie z sieci.
Ogolnie miodzio, ale niestety, nie raz musialem odpalac pecetowego IE zeby zakupic np bilet lotniczy, ubezpieczenie czy inna bzdurke. Niestety wiekszsc stron jest robiona pod IE i safari czasami totalnie wymieka.
(jak ktos chce to moge dac adresy kilku stron ktorych wogole na safari nie mozna obejrzec)
FF czy Opera tez ssą.:twisted:
Spore Braki w sofcie.
Mi np brak 3dmaxa, poporstu nie wyobrazam sobie pracy bez tego softu dla ktorego to ciagle jeszcze mam PC.
(w tym miejscu mozna zrobic naprawde spora liste tego softu ktorego ciagle nie ma na osx)
Jendoprzyciskowa mysz, to juz naszczescie przeszlosc. Apple zrobilo cudny aj-manipulat ktory oprócz dwuch przyciskow i kuleczki zamiast kułeczka ma milion roznych aj-bajerów. (aj-Kuleczka zdechla mi po miesiacu, a przyciski sie jakby zrobly bardziej wymajace i trzeba je duuzo mocniej naciskac aby se kliknac)
Co tam jeszcze.
O moich problemach z dual G5 i serwisem apple nawet nie bede wspominac, zawiechy dzien w dzien po kilkanascie razy. Kilkunastokrotna wymiana kosci, serwis i rozne magiczne sztuczki nie dzialaly.
Wracal z serwisu i znowu to samo. Pokazywalem kiedys chyba nawet jakies screeny. Ale podobno to byla najgorsza mszyna apla.
Teraz mam super hiper szybkiego Maka Pro, ktory kosztowal fortune, ktory sie nie wiesza ale na ktorego ciagle nie mam jeszcze prawdziewgo softu (mowie o adobe). Robia mega extra komputer na ktorym prawie nic nie dziala w momencie premiery i przez caly rok po niej. Pisze "nic" bo ajtjuny, ajmuwi i inne aplowskie bzdert mnie nie interesuja. A rosetta suxx.
A tak serio to "JUZ" czekam na nowe pudelko z adobe i bedzie ok - mam nadzieje.
to narazie na tyle.
Aaa, tak tylko dla formalnosci dodam ze zdecydwoanie wole maka od pc.