Spoko, nie robiłem tego pod windą. Używałem najnowszej wersji memtest'a - odpala się z płyty przed uruchomieniem systemu. Załączałem testy kilkakrotnie.
Wersja do druku
Spoko, nie robiłem tego pod windą. Używałem najnowszej wersji memtest'a - odpala się z płyty przed uruchomieniem systemu. Załączałem testy kilkakrotnie.
A ja mam ostatnio taki problem- po wejsciu w net po np 10min resetuje mi się komp, wcześniej przed instalacją nowego XP też go to bolało, co mu dolega?
Możliwości jest wiele - nawet bardzo wiele.
Problem z Ramami odpada, z robalami też, zasilacz odpada będę dziś wymieniał kartę graf. może to coś da ale nie wydaje mi się że to wina karty
Net mam z TP mieś temu miałem z kablówki i też się to działo co do anty-vira to Norton
i co nie ma więcej pomysłów??
Miałem podobnie lecz przyczyna tkwiła w antywirusie , który wpuszczał jakiegoś trojana , a ten zawieszał kompa i tylko restart pomagał . Po zmianie antywira na nortona nie miałem więcej tego problemu do czasu awarii twardziela .
ale o to sie rozchodzi że on sam sie resetuje
A jak z wentylacją wewnątrz obudowy/chłodzeniem procesora? Może po prostu się przegrzewa i włącza się zabezpieczenie procesora, które powoduje natychmiastowy restart, gdy temperatura za bardzo wzrośnie.
Czy przypadkiem nie był podkręcany procesor/szyna/RAM/AGP ? Jeśli nie jesteś
pierwszym właścicielem komputera to całkiem prawdopodobne, że dostałeś już
rasowany sprzęt. Sprawdź w BIOS-ie ustwienia Frequency/Voltage lub
Performance, czy inne podobne menu w zależności od wersji BIOS-u oraz
Advanced chipset features czy coś podobnego i postaraj
się ustawić te parametry które się da na AUTO np. FSB, DDR Frequenc itp. To
takie coś w stylu środka przeciwbólowego, ale jak to pomoże to wiesz już w czym problem.