-
Bardzo fajna puszka dlamnie focącego raczej na manualnych stałkach jest kilka rewelacyjnych rozwiązań (TAv i potwierdzenie ostrości na wszystkim nawet na denku od słoika ;) ). Podadto uszczelnienia , wizjer (prawdopodobnie rewelacyjny skoro konstrukcja z definicji zakłada obsługę manuali)
Ta puszka dała mi do myślenia , choć nie zamierzam jej na razie kupować ....
-
Jest info na Fotopolis: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4845&p=0 8) :lol:
Pzdr
Spinner
-
chce tego Pentaksa 8) alez piekny kawal maszynki
-
Niema co jesli ten pentax bedzie taki jak go malują to ceny spadna:D ,a dla tych co "męczą" manualne szkła to napewno będzie niezła propozycja !!!:)
No i jak blado wyglada przy nim Moj trabant !!!
-
hehe... trzeba by do watku "Dowcipy o fotografii" dodac porownanie trabanta 400D a Pentaksa...
-
Wygląda nieźle, tylko dobrze by było zobaczyć jakie zdjęcia robi...
Ale fakt, to jest pierwszy chyba korpus nad którym mógłbym powaznie pomyśleć...
-
Mój znajomy z pracy ma od dawien dawna analoga pentaxowego i całą szklarnię do niego. Strasznie zachorował na ten model. Zresztą wcale mu się nie dziwię, bo funkcjonalnie to on jest sporo powyżej 30D (ja najbardziej tych uszczelnień zazdroszczę). I tylko boleje nad tym, że puszka ma być dostępna w USA dopiero w listopadzie a u nas, to w ogóle nie wiadomo kiedy.
Ponadto polityka cenowa Pentaxa jest taka, że jak coś kosztuje w Stanach 899 USD to w Europie 899 EUR. Z kolei sprowadzanie zza oceanu jest ryzykowne ze względu na gwarancję. Jak znam życie, to ten mój kolega będzie jednym z pierwszych użytkowników K10D w Polsce. Podzielę się z Wami jego wrażeniami. Póki co mam już go trochę dosyć, bo codziennie mi opowiada , jaki będzie miał zajefajny sprzęt ;)
-
Wcale sie nie dzwie Twojemu znajomemu - też bym piał z zachwytu =)
Myśle ze do świąt trafi na polskie półki sklepowe a cena będzie w granicy Nikona D80....tak jak podali na fotopolis...
Oczywiście przez internet będzie można kupić dużo wcześniej i to z pewnych zródeł...dlatego Ci bardziej niecierpliwi już w pazdzierniku/listopadzie będa mogli za około 3,200 kupić naprawde fajny sprzecior - warto było czekać :)
-
Jak to dobrze ze wstrzymalem sie z zakupem nowego body... teraz wypada tylko poczekac na sample.
-
Wiecie Co jak sobie poczytałem i będą ładne fotki z tego pentaxa to:
By by CANON ..... jedynie będzie mi żal mojego Carl zeiss Planar 50 1,4 ...