Jeszcze to mnie intrygowalo...
Wersja do druku
Jeszcze to mnie intrygowalo...
Pikczer, widzę że jesteś zwolennikiem zdjęć czarno-białych.Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
Uzyskac dobry kolor nie jest latwo.Cytat:
Zamieszczone przez Woodland
Jesli zdjecie jest kolorystycznie spaprane a ma potencjal na B&W to czemu tego nie wykorzystac?
Poza tym nie do wszystkiego pasuje kolor jak i nie do wszystkiego B&W. Trzeba umiec to wyczuc.
Wg mnie te zdjecia, ktore zamienilem na non-color lepiej wygladaja wlasnie w ten sposob.
I jeszcze jedno. Co do pierwszego przeze mnie przerobionego, to moglo wystepowac i tak i tak, ale ostatnie to kolorystycznie... nic ciekawego sie nie dzialo.
Polecam strone goscia, ktory umie swietnie wydobyc zarowno kolor jak i czern i biel.
http://www.mattstuart.com/
Masz rację. Jednak ja nie zawsze potrafię stwierdzić i ocenić, które zdjęcie nadaję się do przeróbki na B&W, a które nie. To juz wyższa szkoła jazdy. Według mnie różnica między kiczem, a sztuka jest bardzo cienka. Poniżej zdjęcie, które zastawiałem się czy lepiej przerobić na B&W czy tylko trochę poprawić w PS (kontrast, ostrość i takie tam :wink: )?Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
Wg mnie zdjecie to jest najlepsze z tego co wczesniej zamieszczales.
Zarowno kolory (troszke za duzo czerwonego), ostrosc, jak i calosc jest ok. Fajnie oddana pustka na placu gdzie tylko gosc sobie zamiata (ciekaw jestem tylko co?). Jedyne co bym zmienil, to kadrowanie. Staraj sie unikac kadru centralnego :idea:
Ja kto co zamiata? Zobacz jaka kupa gruzu za nim ;)
Ta kupa gruzu to .... Angkor wat w Kambodży :smile:Cytat:
Zamieszczone przez stdanielo
Ja w kwestii porządkowej. Z wątku zrobiła się galeria a nijak nie pasuje do software. Może by tak Moderatorzy przenieśli gdzie trzeba.
Trochę racja, ale w zdecydowanej większości :smile: chodzi o to jak poprawiać zdjęcia w PS, aby było "dobrze". Więc IMHO software to dobre miejsce.Cytat:
Zamieszczone przez Janusz Body