podobają mi się te zdjęcia.
pozytywnie nastrajają po oglądnięciu.
a co do ciasnych kadrów to też jestem ich zwolennikiem;)i też mi to ludzie czasem wypominają.
Wersja do druku
podobają mi się te zdjęcia.
pozytywnie nastrajają po oglądnięciu.
a co do ciasnych kadrów to też jestem ich zwolennikiem;)i też mi to ludzie czasem wypominają.
Świetne jest to zdjecie skrzypaczki, takie z klimatem
Ogólnie bardzo udane foty..
Najbardziej podobają mi się:
z Kościoła nr 17
a
z Wesela nr 25
Bardzo pozytywne w odbiorze fotografie, czuć radosny klimat imprezy. Kilka zdjęć naprawdę robiących wrażenie, np. dziewczyna ze złapanym welonem, krzycząca coś panna młoda , skupieni w kościele młodzi , młody przed kościołem z ręką w kieszeni .
Mimo, że zdjęcia ślubne jakoś szczególnie mnie nie interesują, uważam, że zadanie wykonałeś wzorowo.
Dzięki :) Kurcze spodziewałem się większej krytyki, że coś nie tak, że coś trzeba poprawić :) Drugi ślub wyszedł troszkę gorzej, nie było już kadrów w świetle dziennym i światło na sali było kiepskie.. ;) Jak zapodam, to dam znać.
Na kilku zdjęciach aż się prosi o fill flash.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tak patrze i kurcze chyba jednak zostane przy kliszach.
A juz mialem wejsc w jakas lustro matryce.
Szkla, lampy wszystko co mozliwe mam i czekam i chyba poczekam.
Zniechecaja mnie te zolte plamy na twarzach w swiatlach czy przepalanie jak w. nr 18.
Wiem ze mozna ladnie, bo robilem slub na cyfrze, ale mowmy o normalnym zrobieniu zdjec i zamowieniu odbitek, a nie sleczeniu przy kompie 2 dni.
Do tej pory nie moge na cyfrze przeskoczyc Reali w plenerze z polarem czy Fuji Pro 400H w kosciele.
Nie chce robic zadym, to tylko takie moje stwierdzenie tego co widze. Slub robie co sobote i nie wyobrazam sobie obrobki przy kompie kazdego zdjecia. Akurat mam zaufany lab z Frontierem 350 z dobrymi torami pod Reale i Pro400H, ktorzy robie na drozszym papierze. I tylko sie martwie jak to sie skonczy i bede skazany, bo beda musial potem wiecej czasu przy kompie siedziec.
Kadry jak zerknalem sa OK, chodzi mi o ten techniczny aspekt.
Generalnie Cichy ok. Całkiem udany debiut.
Jak przedmowcy zauważyli - gdy ktoś z małpką Ci przeszkadza, goń zdecydowanie.
Razi jedynie trochę dopalenie lampą na weselu, ale być może to moje skrzywienie, bo sam rzadko używam lampy podczas zabawy.
Pozdrawiam
amber
Dwie uwagi:
musisz pocwiczyc uzywanie swiatla blyskowego, na czesci zdjec brak - tak jak napisal gietrzy, a na czesci jest za malo zmiekczone
Zupelnie nie leza mi kadry pionowe zrobione szerokim katem, ale tak to z zoomami bywa ;)
A co po za tym - nie jest zle, tylko zdjec trzeba wiecej robic :D
Drugi ślub wrzucony:
http://www.negatyw.gangsta.pl/galeri...ex.php?list=39
proszę o łagodny wymiar kary :)