Chyba raczej w Nikonach się w drugą stronę kręci ;)
Wersja do druku
Chyba raczej w Nikonach się w drugą stronę kręci ;)
Cytat:
Zamieszczone przez scooter
chyba jednak nie bo sigma kręci się w tą co N. Czyli juz 2:1 :mrgreen:
Co to znaczy, że "ZDJĘCIA Z CANONA SĄ LEPSZE" ? Mnie się owszem podoba ilość detali na zdjęciu, plastyka i niskie szumy, ale miło wspominam naturalniejszą kolorystykę w Nikonie. Krąży opinia, że zdjęcia z Canona sa troszkę plastikowe i z tym się akurat zgadzam...
Cytat:
Zamieszczone przez LESKOS
hmmm... 8 klatek na sekundę, 21 w jednej serii... za wolne??
Mogę wiedzieć co fotografujesz?? Bo o 1d słyszałem wszystko, ale żaden ze znajomych użytkowników (sporo, fotoreporterzy) nie narzekał nigdy żeby 1d (a co dopiero mkII) był za wolny!
Pozdrawiam
Szkoda, że nie wiesz o jakim modelu piszesz :DCytat:
Zamieszczone przez rene
mea culpa... przeoczyłem "s" :)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Przegladajac fora x gdzie wiekszosc to Nikoniarze i Minoltowcy zauwazylem , ze faktycznie kolorystya jest inna ale jakas taka sina:((poprostu inna) ale chyba wole plastikowsc Canona przynajmniej skora wyglada normalnie a nie jak u umarlaka;-)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Pierscien to nic... U nikona to sie nawet obiektywy przykreca odkrecajac ;)Cytat:
Zamieszczone przez scooter
Tak czy siak, poza waskim marginesem gazeciarzy licza sie tylko i wylacznie zdjecia. A tu juz nie ma watpliwosci co wybrac.
Pisałem o modelu 1Ds MARK II - model zaprojektowany w 2004 roku wykonuje maksymalnie 4 klatki na sekundę 32 Jpeg i 11 w RAW.Cytat:
Zamieszczone przez rene
Moderl 1D MARK II N - robi ich 8,5 na sekundę (może robić tez w trybie wolnym 3/s) w w serii robi ich 48 w Jpeg i 22 w RAW.
Nie wypowiadam się ci do modeli 1D i 1Ds (strsze bo ich nie znam)
:mrgreen::roll:
Oczywiście - LF. Kuchatek, czego używasz? Sinara P2 czy Cambo SC?Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
P.S. - małe porównanko z LL: u góry Canon 5D crop 100%, poniżej 4x5" Velvia skanowana na Heidlu Tango: