Wrzuciłem na grupę link i ten z linkedin.
Różnie faceci przechodzą kryzys wieku średnio-późnego,
ale dla nas to świr.
Znajomi będą omijać firmę w której pracuje.
Wersja do druku
Wrzuciłem na grupę link i ten z linkedin.
Różnie faceci przechodzą kryzys wieku średnio-późnego,
ale dla nas to świr.
Znajomi będą omijać firmę w której pracuje.
Musi koniecznie z Jankiem naszym pogadać, on go przekona co dobre do video w mig :)
Sony ma mieć jutro nowe kompaktowe 70-200/4 https://www.sonyalpharumors.com/firs...0mm-g-ii-lens/
Do obecnego telekonwertera nie można założyć.
Na to w Canon RF też narzekał autor filmu. :lol:
Podejrzewalem ze chodzi o niego i sie nie myliłem [emoji57]
Poslucham calosci jak wroce jutro na chate.
Ogolnie nie bardzo moge sobie wyobrazic nagrywanie ciegiem 30min tak zeby widza to nie zanudzilo. Owszem są master szoty np. Poczatek Meskie granie i ponoć 1917, slyszalem tez ze ktos lubi nagrywać np sesje jogi czy medytacji, albo chociaż wywiady.. ale serio takie rzeczy mozna bez problemu pociąć i poskladac z parominutowych ujęć. Dzis „rynek” yt czy instagramowy niemal wymusza ciecia co kilka sekund i zmiane kadru, inaczej nudy na pudy [emoji28]
Obejrzalem pierwsze 10 minut filmu i nie stwierdziłem żeby gość gadał głupoty. Wręcz przeciwnie jako użytkownik A7S, A7III, A6400 przecieram oczy ze zdumienia, że tak można na siłę utrudniać życie uzutkownikom jak robi to Canon. Do kolegi powyżej o tym dziwnym nicku nie trzeba być sierotą żeby przegapić moment zakończenia nagrywania filmu po 30 minutach szczególnie jeśli ktoś wcześniej przez lata pracował na kamerach.
W między czasie odezwał się kolejny kolega @cauchy. Amatorskie filmiki z ptaszkami na YT to coś zupełnie innego niż bardziej zaawansowane produkcje gdzie jest kilka kamer czy dźwięk nagrywany na oddzielny rejestrator, gdzie longiem nagrywa się wiele rzeczy.
Ale autor z yt nie nagrawa zaawansowanych produkcji longiem z kilku kamer.
A czyja to wina, że autor nie przeczytał instrukcji -o limicie czasu nagrywania?
Podczas edycji dowiedział się o limicie.
proponuję w następnych modelach zmniejszyć limit do 15 minut (dla mnie starczy z zapasem) i zapisać to w instrukcji - instrukcja jak wiadomo zniesie każdy absurd