Odp: [mobile photo] Pokaż zdjęcie które lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
To uważam nie jest dobrze, bo nie da się patrzeć na zachód i mieć widok morza.
Nie może być dobrze, bo to zwykły pstryk z komórki :-) przecież nie będę tego obrabiał, mam w telefonie i tyle. Poza tym jak napisałem nie umiem robić zdjęć telefonem, nie mam wizjera i takie tam pierdoły. Jestem człowiekiem starej daty, który uważa, że do robienia zdjęć jest potrzebny aparat fotograficzny, a autostrada służy mi do przemieszczania się pojazdem z punktu A do B. Żeby było jasne - nie uważam też, że fachowiec nie zrobi doskonałego zdjęcia telefonem. Bo liczy się kadr i moment, a reszta to fajerwerki. To trzeba mieć we krwi.
#33 gdy próbujesz zrozumieć co mówi @atsf, p20 pro
https://live.staticflickr.com/65535/...8a27f406_b.jpg
--- Kolejny post ---
#34 z synem próbujemy czy prawdziwymi aparatami też się da robić zdjęcia
https://live.staticflickr.com/65535/...d3bfd788_b.jpg
3 załącznik(ów)
Ja tam DSLR czy ML robię zdjęcia w skali od złych do fatalnych. Za to telefonami - WYŁĄCZNIE artystyczne :lol:
Załącznik 12201
Na poniższych zamiast statywu miałem rolki na nogach. Uważam, że rolki powinny być dodawane do każdego nowego smartfona! :mrgreen:
Załącznik 12202
Załącznik 12203
2 załącznik(ów)
znowu na zachód
Załącznik 12204
a tu bardziej na wschód
Załącznik 12205
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
W tym temacie wyłamuje się trójmiasto, mając zachód z tyłu. To uważam nie jest dobrze, bo nie da się patrzeć na zachód i mieć widok morza.
A najbardziej lubię być nad morzem tam gdzie zachód mam na wprost.
Nie czepiaj się chłopie mojego 3-miasta :P
W 3M jest własnie idealnie bo wschód jest dokładnie tam gdzie trzeba (słońce wschodzi nad wodą) i idąc na zdjęcia o godz. 3:00 albo 4:00 masz zero tambylców i wszelkich podglądączy na swoich sesjach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
DSLR czy ML robię zdjęcia w skali od złych do fatalnych. Za to telefonami - WYŁĄCZNIE artystyczne :lol:
Chyba jedna z lepszych złotych myśli jakie tu dotąd padły :D
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Nie czepiaj się chłopie mojego 3-miasta :P
W 3M jest własnie idealnie bo wschód jest dokładnie tam gdzie trzeba (słońce wschodzi nad wodą) i idąc na zdjęcia o godz. 3:00 albo 4:00 masz zero tambylców i wszelkich podglądączy na swoich sesjach.
Z prawdziwym wschodem jest ten problem, że mało go kto widział w życiu. Są nawet głosy, że nie istnieje naprawdę.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Kolega uprzednio wstawił fotkę niby z Apple 11 Pro, ale bez EXIF-a, ....
Ale po co ci exif, niedowiarkom i parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE.
Ale na twoją prośbę #24 z exifem, w psuju tyko konwersja z heic do jpg.
Załącznik 12206
Jak dla mnie gdy mam statyczną sytuację i chcę mieć hiperfokalną od czubka nosa po horyzont to pierwszym wyborem jest smartfon.
A tu #40 japko 11pro bez exifa, bo nie wszyscy po danych geolokalizacyjnych muszą wiedzieć gdzie mieszkam.
Załącznik 12207
Cytat:
Zamieszczone przez
Mamrot
w psuju tyko konwersja z heic do jpg.
O dobrze że to wypłynęło, bo miałem o to kiedyś spytać, czyli da się heica gdzieś już "obrabiać" ?
Piszą że heic jest mniejszy niż raw a lepszy niż jpg.
Jak to z tym jest ?
Nie wiem czy jest lepszy, bo nie mam możliwości wybrać jpeg-a.
Na pewno jest mniejszy, to moje canoe ma w heic 2,3 a po zamianie na jpg robi się 7,1MB
Psuj traktuje oba formaty równorzędnie.