Odp: Canon EOS R6 Mark II
No, zawsze tak u tego canona. 40d był gorszy niż 30d, 50d gorszy od 40d, 5d2 gorszy od 5d, a 5d3 od 5d2 oczywiście. Zawsze tak samo. Na forum cb oczywiście. Całe szczęście teraz jest jeszcze samsung jako alternatywa.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
No, zawsze tak u tego canona. 40d był gorszy niż 30d, 50d gorszy od 40d, 5d2 gorszy od 5d, a 5d3 od 5d2 oczywiście. Zawsze tak samo. Na forum cb oczywiście. Całe szczęście teraz jest jeszcze samsung jako alternatywa.
Obowiązuje też przekonanie, że matryca o większej rozdzielczości jest z definicji gorsza od poprzedniczki o mniejszej rodzielczości.
Eos R6 w cyfrowe za jedyne 10koła po cashbacku. Brać, bo okazja się raczej nie powtórzy zbyt szybko.
Panowie za przeproszeniem ale farmazony wypisujecie...
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Panowie za przeproszeniem ale farmazony wypisujecie...
Tu się nie zgodzę ;). To się powtarza przy każdej premierze i dokładnie każdy nowy aparat to syf kiła i mogiła, a poprzednik staje się kultowy ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Tu się nie zgodzę ;). To się powtarza przy każdej premierze i dokładnie każdy nowy aparat to syf kiła i mogiła, a poprzednik staje się kultowy ;).
Bardziej jego cena staje się kultowa ;)
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Ketchup
Ciekawy jestem czy Canon wreszcie poprawił i pomiar punktowy światła pobiera tam gdzie ostrzy a cały czas na środek kadru - sprawdził ktoś to już ?
U Canona tylko jedynki to miały.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Ketchup
Ciekawy jestem czy Canon wreszcie poprawił i pomiar punktowy światła pobiera tam gdzie ostrzy a cały czas na środek kadru - sprawdził ktoś to już ?
To nie kwestia poprawy tylko pozycji sprzętu na drabince marketingowej aby uniknąć kanibalizacji. Takie coś możesz ustawić w serii EOS 1D - nie wiem czy to można włączyć w R3. Spodziewam się, że będzie w R1
Cytat:
Zamieszczone przez
adawro
To nie kwestia poprawy tylko pozycji sprzętu na drabince marketingowej aby uniknąć kanibalizacji. Takie coś możesz ustawić w serii EOS 1D - nie wiem czy to można włączyć w R3. Spodziewam się, że będzie w R1
Nie ma tego w R3.
Cytat:
Zamieszczone przez
adawro
Temat wraca co jakiś czas. Dość dawno temu projektanci Canona twierdzili, że pomiar taki jest trudny do interpretacji i dedykowany jest tylko dla sprzętu profesjonalnego z górnej półki.
Obecnie w ML nie ma żadnego problemu technicznego gdy AF działa na matrycy ale taki pomiar nie zszedł pod strzechy.
Jest za to bliżej nie zdefiniowana korekta naświetlenia w zależności od punktu AF przy pomiarze matrycowym.