jedno jest pewne: ceny body z napisem C i N beda nizsze i to jest dobra wiadomosc:)
Wersja do druku
jedno jest pewne: ceny body z napisem C i N beda nizsze i to jest dobra wiadomosc:)
Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Cały czas mam nadzieje ze macie, mamy czas na fotografowanie a nie tylko na ekshibicjonizm..... sprzetowy :-P :-P :-P
No wiec wlasnie robaczki rodzi sie pytanie: czy w zwiazku z wejsciem na rynek nowego playstation alfa sony (hehe nie moglem sie powstrzymac:-D ) ceny 350D spadna:
- znaczaaco
- troche
- minimalnie
Kiedy mozna sie spodziewac spadku cen?? Chce teraz kupic 350D i czy nie lepiej odczekac troszke czasu i zaoszczedzic x kasy?? Moze lepiej poczekac na kontre canona modelem 400D??:-D Jak to wyglada w praktyce(histori) takiej rywalizacji?? Pozdrawiam
Myślę że sony nie poprzestanie na amatorskiej lustrzance. W przeciwnym razie poco wypuszczali by takie obiektywy jak 135/1.8 , 300/2.8 itp. (może dla prestiżu ?)
Zresztą sony sprzeda na pewno wiele swoich aparatów amatorom tylko że tym amatorom za niedługo przestanie wystarczać A 100 i co wtedy ? Sony na pewno wie o tym, żeby utrzymać się na rynku trzeba wypuścić całą gamę aparatów i obiektywów
Gdyby w najbliższej przyszłości sony wypuścił odpowiednik canona 5D z matrycą FF np. 14mp za cenę canona 30D to mogło by być ciekawie :) zresztą ma w ofercie obiektywy które mi (i pewnie wielu innym) się podobają, więc na pewno znalazło by się wielu canonowców i nikonowców zainteresowanych Alfą. Co do ceny np. 300/2.8 to zawsze można kupić np. sigmę 300/2.8 albo 120-300/2.8 itp. Przy czym dodam jeszcze że AS w Sony jest bardzo kuszący
I anti dust odrazu...
Alfa to chyba nawiazanie do japońskiej Minolty tzn dynaxy tam sie chyba tak nazywaly ale ja nie wiem nie znam sie na minoltach, a A100 to nie przypadkiem odpowiednik 5D ?
Nie odpowiedziales mi na pytanie:-D
chodziło mi o Canona EOSa 5D.Cytat:
Zamieszczone przez Kmusztard
tzn gdyby Sony wypuściła puszkę z pełną klatką w przystępnej cenie.
(podobno chce być liderem na rynku więc teoretycznie jest to możliwe)
Fakt to 5D :) Znalazłem troche o szkłach nie wiem czy było już
http://www.dpreview.com/articles/sonydslra100/page3.asp
I jeszcze 1
http://www.zeiss.de/C12567A100537AB9...ct/FramedNews4
Czy profesjonalne kamer sony nie są wyposażone również w optykę Zeissa? Czy je też uważasz za badziewie bo nie są na C? Dlaczego twierdzisz że to nie będzie prawdziwa optyka Zeissa? Miałeś już obiektywy w ręku? Na razie Sony podszedł do całej sprawy bardzo logicznie i jeżeli będzie to kontynuował to może rzeczywiście będą to prawdziwe szła Zeissa tylko że z AF. I wtedy będziesz mógł sobie wmawiać ile chcesz że to badziew :)Cytat:
Zamieszczone przez bundy
300/2,8 to raczej nie jest ten segment rynku o którym mówisz. To jest ze 2 półki wyżej niż myślisz.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Co za różnica czy on stary czy nowy. Jak szumy przy ISO 800 będą na poziomie D200 to Canon 350D przy Sony 100 jest cieniutki! Co z tego że trochę mniej szumi przy 1600 jak ja tego użyłem kilka razy w życiu (3200 nigdy). A tu proszę czyszczenie matrycy, IS w puszce, ergonomia minolty!!!!Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Wszystko wskazuje na to że sony podeszło do sprawy poważnie i niedługo zobaczymy odpowiednik D7D może z matrycą CMOS która będzie mniej szumieć a potem „legendarnego” D9D. I canon z 30D może cienko wyglądać kolejny raz
Pytanie czy Canon jako samotnik da sobie rade z tymi polaczonymi silami. Na razie ma przewage chocby "psychiczna" - lata budowania wizerunku firmy profi-foto, ale...
Za to ciekawe co na to wszystko Nikon ? Biedak jedzie na tej samej matrycy i nie moze byc drozszy od Alfy. A moze bedzie wkrotce Beta-polaczona Minolta z Nikonem i bebechami Sony :-) Proponuje nazwe Hydra :-)
Tamron ma cos takiego jak AdaptAll czy jakos, moze powstanie pierwszy aparat wielosystemowy ? :shock: