Odp: Eos 5+24-105L w Adriatyku
Cytat:
Zamieszczone przez
plaucjusz
Moim zdaniem jest szansa, że woda się do szkła nie dostała.
Jeżeli obiektyw był pod wodą to na bank się dostała.
Cytat:
Zamieszczone przez
plaucjusz
Dokładnie mam ten sam odbiór. I to budzi moje wątpliwości. Po 2 miesiącach od zdarzenia nic się nie dzieje i nic na soczewkach nie widać. Moim zdaniem jest szansa, że woda się do szkła nie dostała. Ale to nadal gdybanie i chyba bez sensu ciągnąć ten wątek. Gdy coś się zmieni napisze tu by ewentualnie ostrzec innych przed decyzjami, które ja podjąłem. Mam nadzieję, że ciągu dalszego nie będzie. Chyba że utopię nową puszkę...
Daj szkło do najbliższego serwisu foto, aby otworzył je i organoleptycznie sprawdził czy woda dostała się do elektroniki z tyłu. Koszt minimalny, a będziesz miał większą pewność, że woda nie drąży elektroniki tego szkła. Do tego można to zrobić od ręki (także samemu jeśli masz odrobinę zdolności).
Odszczekuje próbę oszustwa przez Żytnią!!! Mieliście rację. Co jakiś czas wyskakuje błąd 01. Zawiesza się przysłona.
Cytat:
Zamieszczone przez
plaucjusz
Odszczekuje próbę oszustwa przez Żytnią!!! Mieliście rację. Co jakiś czas wyskakuje błąd 01. Zawiesza się przysłona.
Jednak serwis zajrzał do środka. Jako amator tez bym pewnie olał naprawe za taka kwotę i liczył na cud
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Jednak serwis zajrzał do środka.
Serwis zajrzał do środka, było sucho, więc wycenili słono naprawę, a kiedy klient zrezygnował, dolali słonej wody i wysłali z powrotem.?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Jednak serwis zajrzał do środka. Jako amator tez bym pewnie olał naprawe za taka kwotę i liczył na cud
Zajrzał dokładnie tak, jak i zajrzał właściciel szkła.
Oni nie mają czasu na zaglądanie do środka bez zgody na naprawę. Wszystko odbywa się bez zaglądania. Tu także jak widać nie trzeba było zaglądać.
Cytat:
Zamieszczone przez
plaucjusz
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
co powiedzą? ze zdechł, szkoda go
przykre ale to było wiadome od początku
To ile chcesz za tego zdechlaka? :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
plaucjusz
Jelcyk pytasz o puszkę?
Kolega imo pyta o obiektyw. Masz okazję sprzedać a potem kupić naprawiony za wyższą cenę ;)