Odp: Wybór pierwszego FF, by sie dowiedzieć, czy to miłość :)
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Chyba wymiana mirrorboxa w "classicu" będzie droższa, niż drugie body, o ile jeszcze mają części.
Ze dwa lata temu kosztowała 1500 zł.
dziękuję wszystkim pomoc w podjęciu decyzji. Juz zamowilam i z niecierpliwością czekam na forumowa piątkę :)
pozdrawiam gorąco
Za to na allegro jest 5d podobno z przebiegiem 300 klatek za jedyne 2999 :-) To tak dla wierzących iż jest to lepszy aparat niż mkII mkIII czy mkIV
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Za to na allegro jest 5d podobno z przebiegiem 300 klatek za jedyne 2999 :-) To tak dla wierzących iż jest to lepszy aparat niż mkII mkIII czy mkIV
Nie był praktycznie nigdy używany i zrobił 300 klatek ale za to zdążył odwiedzić serwis trzy lata temu. Może warto zapytać dlaczego? Stan faktycznie bardzo ładny.
trafiłem przypadkiem 5d2 w lombardzie
pytam się jaki przebieg, gość na to ze 25k....
tylko się uśmiechnąłem, był bardziej powycierany niż mój 5d3, którego mam od nowości
https://www.olx.pl/oferta/canon-eos-...tml#861fcf8d77
i ten opis-prawie nie używany:mrgreen:
tzw. efekt pełnej klatki można zobaczyć na pełnej klatce z zeskanowanego filmu wyjętego z aparatu za 50 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie był praktycznie nigdy używany i zrobił 300 klatek ale za to zdążył odwiedzić serwis trzy lata temu. Może warto zapytać dlaczego? Stan faktycznie bardzo ładny.
Chciałem zapytać w powyższym kontekście - Czy przy odczytywaniu tylko stanu licznika zrobionych klatek będzie zanotowany że aparat zaliczył serwis?
Nie nie będzie. Historię aparatu można sprawdzić na stronie csi, oczywiście jeśli był serwisowany w Polsce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemasl1985
Nie nie będzie. Historię aparatu można sprawdzić na stronie csi, oczywiście jeśli był serwisowany w Polsce.
Zdaje się, że ślad zostaje nawet gdy aparat pojawia się w celu odczytu licznika ale w kontekście tego konkretnego aparatu to trochę wątpliwe. Chyba że sprzedający wykonał 300 zdjęć (w latach 2006-2014), wysłał trzy lata temu do serwisu aby potwierdzić przebieg a teraz sprzedaje. No kurde sam w to nie wierzę :)