Odp: Lampa YN685 vs YN-600EX do c80d
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
I dlatego napisałem, że jedyne co może zrobić polski konsument żeby sobie polepszyć pod tym względem to więcej kupować. Bo klient panem nie zostanie z nadania przez dekret rządowy czy prawo, tylko może sobie na ten status zarobić dając zarobić. Zgodnie ze słynnym hasłem reklamowym często widzianym w USA "the more you buy the more you save!" Czyli im więcej kupujesz tym więcej oszczędzasz. Co jednak trudno wytłumaczyć współmałżonkom.:p
Każdy kij ma dwa końce. Pamiętaj że zadowolony klient może przyprowadzić 20 innych, a niezadowolony zabrać 80 do konkurencji. Niestety w Polskich realiach kategoryzuje się klienta na lepszy i gorszy sort (skąd my to znamy). I tak o to jak nie kupujesz 1DX to nie jesteś klientem godnym uwagi. Sprzedawca nie patrzy na to że dziś możesz kupić chińską lampę a jutro możesz przyjść po 5d mkIV. Jak zostanę olany przez sprzedawcę pójdę gdzie indziej. Dam zarobić komu innemu. Niestety Polskich handlarz myśli inaczej... nie ten to inny przyjdzie i kupi, ale to się powoli kończy, ludzie już od jakiegoś czasu szukają opinii i nie tylko w dziedzinie foto. A nie zawsze jakość obsługi idzie w parze z ceną...
Czy spotkał się ktoś z Was z krzywo działającym af assist? W sensie, ze nie wyświetla się idealnie z punktami AF w YN?
a jakakolwiek lampa YN wyświetla je równo? ja mam niżej punkt centralny af niż siatka którą rzuca lampa ale nadal w tej siatce więc jako tako wspomaga i mówię o 35mm bo akurat to miałem wpięte :p jutro przetestuje jeszcze z 17-40 (yn685)
salas, nie mam pojęcia. Znajomy dziś kupił tą lampę i się mnie zapytał czy to normalne:). Mówi, że jest po prosty przekrzywiony ciut w poziomie.
Lampa ma delikatny luz po założeniu na sanki :D niech sobie przekreci [emoji38]
U mnie jakoś idealnie rowno nie jest ale działa %)
Mam YN-600EX-RT i na 5dmk2 na sankach ma spore luzy, na 5dmk4 praktycznie luzów brak, ale za to brak jest wspomagania af z lampy :(. Dodam że dwie moje lampy 550Ex i 580EX2 wspomagają bez problemu.